Ljudmila Novak ima prav!

Včeraj je del konservativnega volilnega telesa pretresla vest, da Ljudmila Novak »prezira žrtve komunizma«. Oprostite, ampak tega kritično razmišljujoč človek ne kupi kar na prvo žogo. Kakšen strankarski vojščak še, ampak strankarski oz. partijski vojščaki … Beri dalje

Politiki Evropske zveze niso več branitelji krščanskih temeljev Evrope

Očitno tudi politiki EZ niso več branitelji tega reda in pravil? Torej se pogrezamo v mehak in prefinjen totalitarizem medijske nasilnosti, ki ne vidi več resnice, pač pa sedi le še na pragmatični udobnosti, ki jo veter maje in kjer nihče ne more biti več gotov, da jutri ne bo lažno in brez razlogov obtožen česarkoli, totalitarni spretneži pa si manejo roke v gotovosti svojega prestižnega ali finančnega plena?

Za osvoboditev izpod Janše tudi Ljudmila Novak in Majda Širca 

Levica je bitko za oblast je izgubila, vojne nikakor ne, ker vojski, ki oblega trdnjavo na Gregorčičevi, cilj posvečuje uporabo revolucionarnih sredstev; vojakov, korakajočih ritensko v preteklost, ki ji po pomoti pravijo prihodnost, tudi ne primanjkuje. Levica je doslej v bitko neuspešno pošiljala slamnate vojskovodje, zdaj pa napoveduje, da bo prešla v odkrito izvajanje revolucionarnega terorja.

Vsi predsedniki NSi / foto: Casnik

Tonin ob 20. obletnici NSi: Bistven problem slovenske družbe so očitno le še tviti Janeza Janše

Tonin ob ob dvajsetletnici Nove Slovenije – krščanske demokracije: Po dobrih štirih mesecih dela v vladi lahko krščanski demokrati marsikaj pokažemo. Po desetletjih urejamo status vojakov v Slovenski vojski in izboljšujemo njeno opremljenost. Minister Janez Cigler Kralj je z ukrepi socialne politike 1,2 milijona ljudem omogočil, da so laže prešli prvo fazo epidemije. Minister Jernej Vrtovec posodablja cestno in železniško omrežje, kar je pomembno za več sto tisoč ljudi, ki vsak dan čakajo v prometnih zastojih in si želijo sodobnejše infrastrukture, več časa za svoje družine in čistejši zrak.

Tanja Fajon in Ljudmila Novak, prezaposleni evropski poslanki

Evropski poslanci se vedejo kot peta veja oblasti in jim je zato podobno kot medijem dovoljeno vse. Špecajo nas v tujini ter delijo nasvete in ukore nosilcem oblasti v Sloveniji. Iz Bruslja solijo pamet ljudstvu, ki jih je izvolilo, čeprav to preprosto ne ve, ne koga ne zakaj niti ne za kaj je volilo.

Ljudmila Novak: Za Slovenijo je v tem času bolje, da ima delujočo vlado

Ljudmila Novak je povedala, kaj misli o ukrepih naše vlade in pojasnila, zakaj sama ni bila naklonjena vstopu njene NSi v tretjo Janševo vlado. Bolj je bila naklonjena predčasnim volitvam. Zaradi razglasitve pandemije pa je povedala tudi, da je dobro, da jo vendarle prišlo do nove vlade, saj bi imela Šarčeva vlada brez polnih pooblastil bistveno težje delo. Ocenila je tudi delo treh ministrov njene stranke.

Ljudmila Novak, Shakespeare in orglice

KUD Pod lipo Adergas je za letošnji kulturni praznik naštudiral komedijo Ljudmile Novak Umetnik na poiskanju. Že naslov je zanimiv: besedotvorno je sicer glagolnik poiskanje pravilen, kljub temu pa izraža nekakšno izumetničenost, narejenost. In te je v igri kar precej. Postavljena je iskrenosti nasproti. Iskrenost in narejenost pa skupaj sestavita duhovito komedijo na vedno aktualno temo.

Usodne Milkine časopisne zdrahe

Milko so pri Toninovih poslali v Bruselj in jo tam zaprli v zlato kletko. Mislili so, da bo tam zadovoljna, da se bo zamotila s preštevanjem tisočakov »trdo« zaslužene plače in mirno uživala poslanske bonitete. Pričakovali so, da se ne bo pogosto vračala domov in po nepotrebnem otresala jezika ter delala škodo na domačem Toninovem in sosedovem Janševem gruntu.

Foto: printscreen_tyoutube

Silvestrski pogovor z Ljudmilo Novak tudi o možnostih izstopa SDS in Fidezs iz EPP

Na naše vprašanje, če se lahko ob morebitnem izstopu Orbanove stranke Fidesz iz EPP zgodi, da se tej strani ob izstopu pridruži tudi kakšna druga slovenska stranka, morebiti SDS, nam je odgovorila:
»Fidesz in SDS dobro sodelujeta. Vemo, da sta tudi finančno povezani stranki, saj Orban podpira nekatere medije pri nas in tudi drugje po Evropi, ker želi na tak način širiti svoj vpliv.«

Kraljestvo za sredino

Najprej moram povedati, da bo Nova Slovenija, če se bo dejansko zasidrala v sredini, kot je zdaj, po kongresu, tudi uradno njen cilj, naredila slovenskemu političnemu prostoru eno največjih uslug sploh. Zato bi ji na … Beri dalje

Vsi predsedniki NSi / foto: Casnik

Jože Mlakar: NSi bo postala velika stranka

Ko bo NSi postala velika stranka, bo lahko ona postavljala pogoje in med drugimi strankami izbirala kandidate za vladno koalicijo. Če se bo NSi hkrati držala tudi svoje krščansko demokratske istovetnosti, se bodo ob njej krepile tudi druge demokratične.

Foto: printscreen_tyoutube

Ljudmila Novak: Ne Tonin, Horvat je bil prva izbira za predsednika NSi

Foto: printscreen_tyoutubeLjudmila Novak, nekdanja dolgoletna predsednica NSi danes pa poslanka v Državnem zboru je uvodu oddaje, kaj njej pomeni vljudnostno rokovanje in zakaj se je pred letom dni odločila za kandidaturo za predsednico Slovenije.

Njen odgovor je je bil izjemeno zanimivi. Za kandidaturo se je v prvi vrsti odločila, ker nekateri moški iz vrha stranke, ki jo je vodila, za ta korak niso zbrali dovolj poguma. Sama pa je ocenila, da resna stranka mora imeti svojega kandidata. Torej je bilo na njej, predsednici, da se NSi pokaže za resno stranko.

Ljudmila Novak ni pričakovala podpore SDS h kandidaturi za predsednico RS

Na vprašanje, ali je pričakovala, da jo bosta podprli SLS in SDS, je odgovorila, da ni pričakovala podpore SDS, ker že takrat niso bili najboljši odnosi med Novo Slovenijo in SDS oziroma z njenim predsednikom Janezom Janšo. V nadaljevanju je predstavila svoj pogled na razhajanja med strankama in tudi med njo in Janšo. „Takrat smo v parlamentu sprejemali arhivski zakon. Mi smo zakon zelo dobro preučili… Po vsem tem in po posvetovanjih s strokovnjaki smo ugotovili, da ta novi zakon bolj odpira kot zapira arhive in da ni nobenega razloga, da ga NSI ne bi podprla,” je povedala in dodala, da je kazalo, da bodo zakon podprli tudi v SDS: „V zadnjem trenutku pa so dobili drugačno povelje in zakona niso podrli, hkrati je na dan prišel čivk, da jaz podpiram udbo, zapiram arhive in podobno.”

Ne Tonin, Horvat je bil prva izbira za predsednika NSi

Ko je govorila o svojem odstopu s strankinega predsedniškega mesta, je med drugim povedala, da je bil njena prva izbira za predsednika Jožef Horvat. Čeravno je bilo sprva dogovorjeno, da bo stranko na parlamentarne volitve popeljala še sama. Kot je znano, je stranko potem na parlamentarne volitve popeljal Matej Tonin, ki ga ima za ambicioznega in sposobnega politika. Pravi, da odstop ni pogojevala s prvim mestom na listi za evropske volitve. Bi pa z veseljem nadaljevala delo evropsko poslanke, ki ga je pred leti že opravljala.

Drugi del oddaje je potekal okrog zadnjih parlamentarnih volitvah in oblikovanja vlade, v kateri ni njene stranke. Pojasnila je, zakaj je javno povedala, da sama ni pripravljena podpreti Janeza Janšo za predsednika vlade, je pa bila pripravljena podpreti vlado, ki bi jo vodil nekdo drug iz zmagovite stranke na volitvah. „Ne pristajam na takšen način sodelovanja med strankama pomladi, po katerem gre lahko Janševa SDS v vlado s komerkoli, tudi z levico, medtem ko Nova Slovenija le z SDS oziroma z Janšo.”

Ljudmila Novak meni, da SDS ni vedno najbolj partnerski

Zato upa, da bo šla njena stranka tudi pod vodstvom Mateja Tonina po poti, ki jo je začrtala sama. „V nasprotnem smo vezani le na enega partnerja, ki pa ni vedno najbolj partnerski,” je še dodala. Ob koncu oddaje je pojasnila, kako pomembno je imeti dobre odnose z Nemčijo in EU in kako je treba biti previden, ko se kje v soseščini ali v Sloveniji pojavi bolj radikalna politika. Svoje mnenje je povedala tudi o nekdanjem članu stranke dr. Janezu Pogorelcu, spregovorila pa je tudi o neprimernem natečaju za pravljico in še o čem.

Med malo in veliko koalicijo

Verjamem, da se zdi danes bistveno pomembneje, da je Francija postala svetovni prvak, kot pa, kdo bo vodil in kdo sestavljal novo slovensko vlado. A ker so časi, ko sem se delal, da o najpomembnejši … Beri dalje