Razgradnja korupcijskih omrežij, ki nas zadržujejo v stagnaciji.

A. Magajna: Ob neki desetletnici

Andrej Magajna (Foto: D. Hančič)

Ni čudno, da zaostajamo v razvoju, in se ni čuditi, da nas bodo v kratkem prihitele vse države Višegrajske skupine. Namreč , kaj pomaga še tak razvoj, še taki prilivi v proračun, če pa je naš javni sektor prava ponikalnica.

Beri dalje

Arbitraža: iskanje resnice ali razrešitev spora?

Ali je Hrvaška iz arbitraže izstopila po pomoti ali pa je šele s tem izsilila rešitev znotraj svojih rdečih črt, bomo čez leta brali v kakšnih spominih. Tam bo tudi odgovor na vprašanje ali je sodišče iskalo rešitev spora ali je iskalo resnico. Imam razloge, da napišem, da je reševalo spor in da je Hrvaška šele z izstopom izsilila odločitev, ki je znotraj njenih rdečih črt.

Prejeli smo: Odprto pismo Cerarju in Janši

Spoštovani gospod Miro Cerar, spoštovani gospod Janez Janša, V teh dneh mineva eno leto vlade dr. Mira Cerarja. Na žalost razen sorazmerno zadovoljivega vodenja tekočih poslov ne more pokazati pomembnejših dosežkov. Ni sistemskih ukrepov in … Beri dalje

Mirno naprej

Ob zadnji prisluškovalno-arbitražni aferi so se oglasili nekateri nasprotniki arbitražnega reševanja spora s ponovljenimi očitki, da to ne bo dobro za Slovenijo. Sam pa ob tem kot eden redkih »desnih« zagovornikov arbitraže, vidim ravno dodatni argument za pravilnost slovenske referendumske odločitve.