Evropa, Erdoganova kolonija

Da bi bila mera zvrhana, je pred dnevi Erdogan svoje rojake živeče po Evropi celo pozval k temu, da naj imajo vsaj po pet otrok. Skratka gre za poziv kolonizaciji Stare celine. Nataliteta je orožje za množično uničevanje tega kar je od Evrope še ostalo. A v samem bistvu je sultanov namen med Turke zasejati užaljenost in zamero do Evrope – prepričanje, da jih nihče pod Soncem ne mara.

Schulz bo prvič “na volilnem listku”

Merklovo in krščanske demokrate poleg splošne zasičenosti s kanclerkino vladavino po drugi strani še naprej pesti nečedna turška ofenziva, zaradi katere v očeh javnosti zlasti krščanska demokracija izpade kot neodločna in bojazljiva, socialdemokratom pa se kot manjših partnerjev zadeva skoraj ne dotakne.

Erdogan, Rotterdam in Slovenija

Predsednik Erdogan si je želel za svoj sporni predlog sprememb ustave pridobiti glasove volivcev – državljanov, ki živijo v tujini. Voditi volilno kampanjo v drugi državi je že samo po sebi problematično. Ministre, ki jih je kot odposlance razposlal na volilne shode po zahodni Evropi, se lahko razume tudi tako, da lahko že sedaj močni Erdogan poseže v notranjo politiko in stabilnost zahodnih demokracij.

Vsaj pet otrok

Javna občila nam vztrajno dopovedujejo, da se nahajamo sredi ene same in edine krize: ekonomske. Vse ostalo naj bi bilo v najlepšem redu, le na ravni ekonomije je pač prišlo do določenih zdrsov, ki jih … Beri dalje

Verni srednji sloj (VIDEO)

Turčija je stopila v tretji mandat pod vodstvom Stranke za pravičnost in razvoj. Govorimo o državi, ki je pod vodstvom predsednika stranke in vlade Recepa Tayyipa Erdogana v desetih letih znižala inflacijo s 30 na … Beri dalje