Če napake sprejmemo kot priložnost za učenje in rast, ne bolijo več

In napake ostanejo samo napake, priložnost za učenje in rast. Ko jih sprejmemo kot take, so priložnost za rast, ne bolijo več. In si lahko oprostimo, se lahko sprejmemo. Posledično napak ne opazimo več; nismo napaka niti ni napaka drugi. Smo izjemnost, ker se lahko učimo, odpustimo, zrastemo in gremo naprej.

Popolnega politika ni in ga ne more biti

Strinjam se, da je nujno oblikovati jedro sodelovanja – skupne zavezujoče cilje! Potem bo tudi lažje reševati posamezne spore, spodrsljaje ali celo žalitve. Zelo sem vesel, da bi tudi po tvojem mnenju bilo koristno ponovno vzpostaviti prakso rednih pogovorov. Si mi pa podal eno tezo, kjer pa se ne strinjava … da se je NSi pomaknila bolj v levo? Morda se je pa SDS pomaknila bolj (malo preveč?) v desno?

M. Kucler Dolinar: Govor na 8. kongresu NSi

Predsednica in kandidatka Ljudmila Novak, kandidat za predsednika Aleš Hojs, poslanci in drugi funkcionarji stranke, dragi prijatelji. V tej razpravi ne bom povedala nič takega, česar nisem v zadnjem letu izpostavljala že na organih stranke, … Beri dalje

Prihodnost slovenske desnice (po volitvah)

Po volitvah lahko z manj obremenjenosti in samocenzure (ki jo je pred tem narekoval strah pred povzročanjem nenamerne škode) govorimo o prihodnosti slovenske desnice. Ponovimo znana dejstva: SDS je utrpela velik upad, SLS je izginila iz parlamenta, NSI je zadovoljna s poslancem več. Na straneh Časnika so bile že podane različne razlage in resnica je verjetno nekje vmes.

Reševanje povzročiteljev bančne luknje

V Sloveniji poteka reševanje problema bančnega sektorja. Vlada pred evropskimi oblastmi sveto prisega, da se ta projekt izvaja. Evropa, tako kažejo zadnji kazalci, Ljubljani zaupa. Projekt slabe banke je “požegnala”, aktivnosti, ki se na tem … Beri dalje