Ali bo našel vero na zemlji?

Vere je danes več kakor včeraj, ko smo dvomili v uspeh zdrave pameti in malega Davida, ki je vstal v obrambo družine in tisočletnih vrednot. In ker je vere več, je tudi več milosti in več luči. V preteklem letu smo vztrajali in bi lahko rekli, da bi Jezus, če bi bil prišel, našel vero med nami. Veselo in blagoslovljeno Novo leto Gospodovo 2016. V Božjih rokah smo in se nimamo česa bati! Tistim, ki Gospoda ljubijo, vse pripomore k dobremu.

M. Miklavčič, Zarečeno: Žabe

V Sloveniji imamo 108 tisoč brezposelnih, 300 tisoč ljudi pod pragom revščine, 300 tisoč upokojencev z manj kot 500 evri pokojnine, 50 tisoč delavcev na minimalni plači, 41 odstotkov vseh delavcev in 76 odstotkov mladih … Beri dalje

Alenka Jeraj: Zakaj sem proti

Na referendumu bo večina odločala o večini. Družina je tradicionalno na vrhu vrednot v slovenski družbi in menim, da bi morali, preden bi sploh posegali v zakon o družinskih razmerjih, opraviti temeljito razpravo, poiskati soglasja glede različnih rešitev. Tako pa smo bili ob samem glasovanju o tej noveli zakona soočeni s skrajšanim postopkom.

Istospolne zakonske zveze: razprava in odločanje (I.)

V Sloveniji bo moralo najvišje sodišče v državi odločiti, ali imajo istospolni pari pravico do sklenitve zakonske zveze, pri čemer bo o tem morda končno odločilo ljudstvo na referendumu. Zdi se, da bolj kot širok pogovor o tem, kakšne so potrebe oseb v ozadju tega družbenega konflikta, v javnem prostoru prevladuje diskurz, ki ga narekujejo najglasnejši zagovorniki in nasprotniki istospolnih porok.