Mitja Ribičič kot zgled ekološke odgovornosti povedal, da saj morišče v Podutiku sanirali, ker bi sicer razpadajoča trupla onesnažila vodo.

Kongres SD: Mitja Ribičič naj jim bo zgled ekološke odgovornosti

Glede naravovarstvene zavesti imajo današnji Socialni demokrati lep zgled v izjavi nekoč visokega komunističnega veljaka Mitje Ribičiča. Ko je prišla na dan novica, da so pri Podutiku partizani pobili nekaj svojih nasprotnikov in jih plitvo zagrebli v zemljo, čez pa položili betonsko ploščo, je Ribičič kot zgled ekološke odgovornosti povedal, da saj so kraj sanirali, ker bi sicer razpadajoča trupla onesnažila vodo.

Slovenske težave z liberalizmom in liberalnostjo

Zasedanje sveta Alde, Ljubljana, 3, junij 2017 Foto: L. Vidic/Delo
Zasedanje sveta Alde, Ljubljana, 3, junij 2017 Foto: L. Vidic/Delo

Za Cerarja je liberalizem tudi večja davčna obremenitev, povečevanje birokracije ter preprečevanje razvoja Slovenije v smer četrte industrijske revolucije. Evropska liberalna javnost mu bo ploskala, slovenska javnost pa bo v strahu pred neoliberalizmom pompozno pozdravila komedijanta za novega predsednika vlade.

Beri dalje

Za razjasnitev pojmov

Kongres osvoboditve je za nami. Tako so v Novi Sloveniji poimenovali napovedano zmago Ljudmile Novak prejšnji konec tedna na Vrhniki. Tako so napetosti, ki so se stopnjevale že približno dve leti, dosegle svoj višek. Tema, jasno: Janšev (domnevni) monopol nad desnosredinskim političnim spektrom v Sloveniji. Ja, tako. Čeprav je bil kongres Nove Slovenije, je bil na Vrhniki vseskozi v duhu prisoten tudi SDS. Ali vsaj Janez Janša.

»Eden naših« vrača udarec: Zoran Janković in njegovi ustoličevalci

Prav pikantno je opazovati dogajanje pred kongresom Pozitivne Slovenije. Po istih tirnicah si drvita nasproti dva vlaka. Prvega pod zastavo »politične stabilnosti« odločno, a vse prej kot trdno usmerja Alenka Bratušek. Drugemu s samozavestjo, značilnim za brezobzirneže, ki s stremuštvom nadoknadijo pomanjkanje nadarjenosti, načeluje Zoran Janković.

D. Steinbuch, Finance: Der Kongress

Tovarišice in tovariši, v petek boste izbirali med dvema kandidatoma. Od vaše odločitve bo odvisna prihodnost našega samoupravnega socializma. V zadnjih dneh se na našo kolumno obrača vse več delovnih ljudi in občanov, kulturnikov, upokojencev, … Beri dalje

Janković vrača udarec

Težko bi govorili, da gre za pravo vladno krizo. Film, ki se je v zadnjem tednu odvrtel v slovenski politiki, je v prvi vrsti še ena od nadaljevank v nizu “Kreganje pri nas doma”, ki ga že dalj časa uprizarjajo v največji vladni stranki, Pozitivni Sloveniji. Razlog, zakaj je premierka Alenka Bratušek napovedala že drugo glasovanje o zaupnici svoji vladi v le nekaj mesecih, pa je prenos strankarskih težav na parlamentarno raven.

NSi: Govora A. Capudra in R. Pezdirja

Na Youtube kanalu Nove Slovenije so objavljeni videoposnetki z minulega kongresa stranke. Izpostavljamo govora prof dr. Andreja Capudra in mag. Rada Pezdirja. Andrej Capuder: Rado Pezdir: Več: Nova Slovenija