Kdo se boji Vilija?

»Vili« to ni črno beli kit, orka iz filma, Vili Kovačič je državljan »K«, ki je opozarjal na Teš6 in sedaj nasprotuje zakonu o gradnji drugega tira. Nikakor pa ne nasprotuje gradnji dvotirne železnice, ki  v 4 letih za 2.500.000.000€ manj denarja.
Na dobro varovani železniški postaji Divača se je v petek, 25. avgusta 2017, vkrcala slovenska ministrska esenca in pa novinarji. Davkoplačevalci smo jim ponovno plačali vožnjo s posebnim vlakom, ki je, žal kot skoraj vsi slovenski vlaki, zamujal s svojim odhodom.

Dva ministra slovenske vlade je varovala garda varnostnikov železnice, dodatno za vsak slučaj pa še gasilci, policija in varnostniki protokola. Iz Ljubljane so se povabljenci pripeljali  z enim velikim avtobusom in dvema manjšima, gospodje pa s črnimi limuzinami z vsemi spremljevalci in spremljevalkami.

Naravnost bizarno in tragično je, da Slovenske železnice vozijo skoraj vse potnike na relaciji Ljubljana-Divača z avtobusi, ki čakajo v kolonah zaradi obnov mostov pred Postojno. In česa so se najbolj bali, da so se tako varovali?

Resnice! Ki jo pooseblja državljan »K« v beli majici in logotipom »Davkoplačevalci s ene damo ». Moč resnice je močnejša od moči meča. Mar nismo tako dobili zadnjo vojno?