Novo na RTV Slovenija

Živimo v naglo spreminjajočem se svetu, kar moramo vzeti ali jemati kot povsem normalen pojav. In tako smo doživeli tudi spremembe na RTV Slovenija, čeravno so nekateri mislili, da so odnosi in razmerja zabetonirana za vse večne čase. Nič ni večnega. Pa s(m)o dobili nov programski svet in pred časom s(m)o dobili novega direktorja in tisti, ki bolj natanko opazujejo in poslušajo, so zaznali že tudi nekaj drugačnosti, kar gre najbrž pripisati tudi spremenjeni uredniški politiki.

Da šok vendarle ne bi bil prehud, so nekatere spremembe bolj kozmetične narave, nikakor pa ne moremo reči, da je vse isto in enako kot prej. Pri vsem tem gre pa v bistvu tudi za to, da se s službico dandanašnji ne gre igrati, še posebej če tudi plačilo ni slabo ob dejstvu, da gredo plače tako ali tako le gor, še sploh v javnem sektorju; seveda če nisi na vodilnem delovnem mestu podvržen reelekciji ali čemu podobnemu, kar je doletelo Roberta, ki ni navaden ptič, ampak Golob, ki se mu je iztekel mandat.

Erika je zgolj pokala z bičem in enkrat samkrat oplazila Lukca, Tanje pa sploh ne

Po dokaz za spremembo nam ni treba prav daleč, torej le do četrtka in do Erikine Tarče, ki pa bi morala – po mojem skromnem mnenju – imeti drugačen naslov. Ime Tarča je preživeto, saj so do zdaj puščice voditeljice in nekaterih prisotnih letele zgolj na vladno stran, zdaj pa je v ring ali areno postavila ali povabila para nasprotnikov, ki naj bi ju vodila skozi razpravo. Občutek sem dobil, kot da bi šlo za para zveri in krotiteljico, pri čemer sta bili dve bolj zverinici, dve pa pravi krvoločni zveri, ki jima krotiteljica ali dreserka niti približno ni bila kos.

Državljan Vili Kovačič je na Ustavno sodišče podal pobudo, da se stranki Levica in SD, če njuna programa nista v skladu z našo Ustavo, enostavno prepovesta. No, in to bogato kost je v prvi točki krotiteljica Erika vrgla med zveri. Pričakovali smo, da se bosta krvoločni in oni drugi dve zveri spopadli za to kost, pa se leva in še bolj leva zver niti obliznili nista, ampak sta se sestradano spravili nad vladne poepidemične kosti in koščice, ki da se jih po Janševi pretirani zapravljivosti obilo valja po deželi.

Krotiteljica Erika je zgolj pokala z bičem in enkrat samkrat oplazila Lukca, Tanje pa sploh ne, medtem ko je obilno ošvrkala Jožefa in Marka, ki sta bili že po naravi le zverinici proti krvoločnima zverema.

Po končanem tv-šovu se je razvila žolčna razprava, rezultat pa je bil v enotnem mnenju, da je v Erikine četrtkove predstave, ki bi jih iz Tarče preimenovali v Zverinjak, treba vabiti povsem enakovredne zveri, ki naj se zgrizejo med seboj, a Erika kot krotiteljica naj mlati po njih bolj enakovredno, komunistično pač: vsakogar po zaslugi in po potrebi.