Novi presežki voditeljice oddaje Tarča

Nov presežek voditeljice oddaje Tarča, ki se je prelevila v zasliševalko, tožilko in sodnico nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja. Potem ko se jim ni treba več ukvarjati s poštevanko: vsak dan so nam v avdio in video tehniki sporočali, koliko časa je STA brez dnine, brez dnevnega plačila torej, čeravno v naši deželi prejemamo mesečna izplačila plač – za kar je bila po njihovih zagotovilih kriva vlada, se več ukvarjajo z raziskovalno-zamegljevalnim novinarstvom.

Mimogrede: ko je STA dobila novega direktorja je problem neplačevanja STA odpadel kot »knof od gat«, kot pravimo v žargonu, a da bi bil samo odstopljeni direktor kaj kriv, to pač ne. Veselinovič pač ni Žalostinovič.

Ne bodimo začudeni, če bo Erika Žnidaršič v studiu gostila divje prašiče

Ondan pa smo v informativni oddaji Slovenska kronika videli, kakšno škodo delajo divji prašiči kmetom na primorskih hribovitih travnikih in pašnikih, saj so razriti, koreninice trav pa požrte na velikih površinah, tako da bodo kmetje ostali brez sena in paše za svoje črede. Če zvesto sledimo oddaji Tarča, novinarke, glavne komentatorke/voditeljice Erike Žnidaršič – tak je naziv njenega delovnega mesta z nekaj manj kot štirimi jurčki bruto plače brez delovne dobe – lahko, če se bodo v tej oddaji odločili za obravnavo te za kmete škodljive problematike, pričakujemo, da bo Erika v svoji oddaji mrcvarila te škodljivce. Ne bodite torej začudeni, če bo voditeljica Erika v studiu gostila divje prašiče.

Kako bo to izvedla ali izvajala, mi ni niti približno jasno, toda ko se je ta teden iz novinarke in glavne komentatorke prelevila v zasliševalko, tožilko in malodane sodnico, ko je spraševala in dokazovala škodljivo ravnanje nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, se mi je to zdelo edino razumno. Tako nekdanjega mariborskega in v oddaji omenjenega sedanjega ljubljanskega župana ob navedenih dejstvih ne moremo jemati drugače kot dva škodljivca.

Naj torej v oddaji Tarča pričakujemo tudi divje svinje?

Dejali boste, da so za škodljivo preštevilno populacijo divjih prašičev krivi lovci in nemara naravovarstveniki, ki ne dovolijo odstrela. V tem vam moram dati prav, toda šele potem, ko bo voditeljica Tarče doumela, da sta lahko Franc Kangler in Zoran Janković škodljiva, nikakor pa ne odgovorna za povzročeno škodo. Odgovorno je pravosodje, ki je pri nas povsem odpovedalo, saj tožbe padajo po tekočem traku ali zastarajo.

Edino smiselno bi bilo torej, če bi glavna komentatorka Erika Žnidaršič ves svoj gnev izlila na povzročitelje, kar pa nista omenjana gospoda, saj sta nedolžna, dokler jima krivda pred sodiščem ni dokazana, ampak naše pravosodje, ki sloni na trajnih mandatih, na dveh tekoče berljivih besedah, ki sta »vladavina prava«. Sicer pa je edina korist od njih, da je zaposlenih kup pravnikov, ker bi bili sicer brez dela in dodaten strošek za državo. A tega, da bi nacionalna tv-hiša in predvsem Erika Žnidaršič v vlogi raziskovalne, točneje zamegljevalne novinarke v oddaji Tarča zgolj s prstom pokazala na pravega krivca, ne bomo dočakali, saj potem ne bi mogla kvasiti neumnosti v stilu šeststotih intenzivnih postelj v bolnici Franja. Malo pa le mora paziti na svoj jezik.