Gaspari Maksim: Velikonočna procesija / Vir: Zbirka Muzeja krščanstva na Slovenskem

Adoramus Te

Je pot in je c(C)ilj.  A med njima tisoče kilometrov. Kje sem, se sprašujem? Kje pa Ti, vstali Gospod?  Da se najdeva, da ne tavam zaman in iščem v nedogled, kjer Te ni;  nočem biti … Beri dalje

To je moje telo

Vem, včasih je težko verjeti v tak čisto usekan čudež. Vendar, če je Jezus tako rekel, potem pa že mora biti nekaj na tem. Vabim te, da prosiš Boga, da ti podari vero v Njegovo telesno navzočnost, in da moliš tudi za druge, da se njihova vera pomnoži. Pa veselo praznovanje!

Kristus na Emi, pred vso Slovenijo

Ani Soklič nisem hvaležen samo za zmagovito pesem, ampak tudi za dodatek s Kristusom. Zato, ker je spregovorila o predoru, strahu in luči – ker je dala prednost srcu. Še bomo hodili po predoru, ampak z vero v luč.

Lakota

»Ko se je postil štirideset dni in štirideset noči, je postal naposled lačen. In pristopil je skušnjavec … « (Mt 4,2-3a) Sovražim postne dni. Tako težko je biti lačen, tako zelo težko. Seveda zato, ker … Beri dalje

Pogledati v “povoje” Cerkve

V soboto, 29. oktobra 2016, so prvič po skoraj petsto letih odprli grob Jezusa Kristusa v baziliki Božjega groba v Jeruzalemu. Marmorno ploščo, ki pokriva grob, kamor so po krščanskem prepričanju leta 30 ali 33 položili truplo … Beri dalje

Kristus – provokator

Jezus za svoje sodobnike ni bil vedno prijeten, vsaj včasih jih je s svojo besedo in dejanji spravil v skrajno nelagoden položaj; kdo bi še rekel, da je izzival in zato ni nič čudnega, da ga ga je doletel križ. Ali pa izziva še danes? Duhovniki si ta njegov izziv za današnjik predstavljajo različno; nekateri tudi zelo vprašljivo: v Kristusovem imenu zažgati zastavo?

Ribniški pasijon: Pridite k meni (FOTO)

Ribniški pasijon, gledališko-glasbena uprizoritev trpljenja Jezusa Kristusa, je po besedah organizatorjev največji kulturni projekt Ribniške doline, ki poveže preko sto petdeset prostovoljcev. Poleg svoje izvirnosti, neposrednega stika z gledalci in čudovitega ambienta ribniškega gradu je prepoznaven tudi po svoji glasbi, saj je edini pasijon v Evropi, v katerem se v živo izvaja rock glasba, med katero je nekaj tudi avtorske.

Konec sveta zagotovo pride

A ni zanimivo, da v krščanski Sloveniji bolj verjamemo napovedim oddaljenih Majev, ki so povezane z nenavadno postavitvijo številk v koledarju, kot pa našemu Gospodu, ki nam v knjigi vseh knjig vse lepo razloži in celo da tolažbe?