»Ne nasedajmo pokvarjeni ideologiji, ki trdi, da otrok ne potrebuje mame in očete«

Ko je v parlamentu govor o družinskih temah, že 20 let poslušamo, da otrok ne potrebuje mame in očeta. V zadnjih letih so začeli to trditi tudi mnogi profesorice in profesorji Pedagoške in Filozofske fakultete, Fakultete za socialno delo in Fakultete za družbene vede. Nekaj takih mnenj je bilo tudi podlaga za sramotno odločitev Ustavnega sodišča o ukinitvi zakonske zveze žene in moža ter posvojitvah otrok v istospolna razmerja.

Mama je deklico odpeljala na Kitajsko, čeprav se oče s tem ni strinjal

Sem oče danes sedemletne deklice, ki je bila konec leta 2016 v Sloveniji ugrabljena in odpeljana na Kitajsko ob pomoči CSD in policije v Ilirski Bistrici, in to brez sodne odločbe. Dežurna socialna delavka Nina Bavdek (CSD Cerknica) je ob pomoči policistke Ane Borovnik (PP Ilirska Bistrica) kljub mojemu nestrinjanju izvedla odvzem otroka na policijski postaji v Ilirski Bistrici.

Kako se zlo delitve in izključevanja začne?

Ali zato potrebujemo Družinski zakonik s 305 členi in razlagami v knjigi na 1221 straneh, da bomo lahko premagali razdeljenost v družbi, s tem da najprej  izboljšamo odnose v družini, s katerimi lahko začnemo takoj in najprej pri sebi. Mimogrede: knjiga stane 200 evrov brez DDV

Danes je izziv že nov

Pobudniki referenduma o noveli družinskega zakonika pod vodstvom Aleša Primca in Metke Zevnik so dokazali, da je mogoče zakon na referendumu zavrniti tudi po novih pravilih. Z izjemno uspelo mobilizacijo svojih podpornikov so hkrati poskrbeli za četrto najvišjo udeležbo na katerem koli referendumu v zgodovini Slovenije.

Ponovno bo tesno, padec sprememb blizu

Prišli so prvi izidi današnjega referenduma. Na predčasnem glasovanju je zakonu pritrdilo dobrih 52 odstotkov volivcev, proti jih je bilo slabih 48. Čeprav je zaradi višjega deleža glasov, oddanih na predčasnem glasovanju, potrebna previdnost, je … Beri dalje

Koliko so tisti, ki „nič ne jemljejo“, že vzeli

Ne verjamem, da nič ne jemljejo, ker si že jemljejo pravico do prevzgoje naroda. Ker živim v farovžu, ki je tik zraven osnovne šole, pri prebiranju priročnika Ljubezen je ljubezen nisem mogel mimo ilustracije na strani 40. Prav natančno sem si jo ogledal. Glej, glej, kako sva tam narisana jaz in moja soseda šola! Izvolite pogledati še vi.

Na straži v podporo zakonski zvezi moža in žene. S knjigo v roki. (FOTO)

Kakih 80 ljudi je v soboto 12. decembra od 11.00 do 12.00, v vrstah stalo pred ljubljansko Filharmonijo, vsak zatopljen v branje svoje knjige. Straža, proti spremembi zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, je v Sloveniji nova oblika protesta, ki je v tujini že znana. Stražiti s knjigo v roki je tudi protest proti nasilju, saj je običajen pojem straže povezan z orožjem, s fizičnim napadom in obrambo, tu pa je pravilo, da se stražarji ne odzovejo na nobeno provokacijo, ne besedno, ne kakšno drugačno.