Izjava dneva, Franci Donko: Ministrica Kopač Mark vodi finančno škodljivo in družini sovražno politiko

donko
Franci Donko, foto: 24kul.si.

Za komentar vložene interpelacije zoper ministrico Anjo Kočač Mrak, smo za mnenje vprašali socialnega delavca, Francija Donka, ki je dejaven tudi v Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev.

Franci Donko;

Interpelacijo si je Anjo Kopač Mrak prislužila s svojim delom, saj vodi finančno škodljivo in ideološko naperjeno politiko, ki je sovražna družini.

V Odboru za varstvo pravic vnukov in starih staršev smo 11. aprila na protestnem shodu ministrico Kopač Mrakovo pozvali, naj preko strokovnih služb ponovno prouči sporen odvzem velenjskih otrok. Prišli smo takorekoč na njena vrata, s seboj prinesli 3000 podpisov iz lokalnega okolja, pričevali o ljubeči navezanosti otrok na družino babice in dedka, podali ustrezne strokovne smernice, v odgovor pa smo prejeli le trmasto vztrajanje pri sprejetih odločitvah. Podobno je bilo tudi 12.maja na seji Komisije za peticije in človekove pravice, kjer so njeni podrejeni želeli preprečiti javni prenos seje. S tem nastopi tudi njena strokovna odgovornost.

Že kot državna sekretarka pri ministru Svetliku je sodelovala pri uveljavitvinove socialne zakonodaje, zaradi katere si družine materialno še danes niso opomogle. Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev je družine prikrajšal za okoli 100 milijonov evrov letno. Zagovarjala je dva propadla poskusa družbenega inženiringa, propadli Družinski zakonik in novelo ZZZDR, ki smo jo decembra zavrnili na referendumu, uvedla dijakom neprijazen sistem štipendiranja, vrednotnice… V času njenega ministrovanja prihaja do izrazitih poskusov umetnega ustvarjanja trenj v odnosih med spoloma, na račun katerega se iz proračuna izdatno napajajo LGTB organizacije, ki davkoplačevalski denar porabljajo za otrokom in družinam sovražne kampanje in pod njenim vodenjem zlorabljajo centre moči, kot je ministrstvo in druge državne ustanove. Pod njenim okriljem je na ministrstvu nastal tudi demokraciji nevaren Zakon o varstvu pred diskriminacijo, ki uvaja ideološko politično policijo.

V tem letu pa samovoljno podaljšuje veljavnost omejevalnih ukrepov Zakona za uravnoteženje javnih financ, ki bi morali letos prenehati veljati. Spet skuša varčevati na račun družin, da bi napajala sebi všečne interesne skupine. Zato, protidružinska ministrica, lepo vas prosim, naredite vsaj eno, narodu koristno potezo, in odstopite sami!