Islamska skupnost v Sloveniji in ZNP obsojata napad na uredništvo Charlie Hebdo

Foto: euronews.com.
Foto: euronews.com.

Predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Tino Mamić v izjavi najostreje obsoja teroristični napad na francosko satirično revijo Charlie Hebdo v Parizu, v katerem je bilo ubitih najmanj dvanajst ljudi.

“Ne gre le za napad na svobodo tiska, ampak za napad na temeljne vrednote evropske demokratične družbe, zasnovane na človekovih pravicah in svoboščinah. Namen teroristov je omejiti svobodo javnega izražanja, ki je temelj demokracije. Teroristi tako ustrahujejo novinarje, ki kritično pišejo o skrajnem islamizmu. ZNP izraža odločno podporo vsem novinarskim kolegom, ki so zaradi svojega dela in zavzemanja za svobodo tiska tarča pritiskov in napadov.

Hkrati pozivamo vlade, da nemudoma zaščitijo novinarje, ki postajajo tarča teroristov sredi demokratične Evrope. Totalitarizem ne prenese svobode izražanja, zato so novinarje nekoč morili fašisti in komunisti, danes pa džihadisti. ZNP poziva tudi muslimanske skupnosti, da se odločno ogradijo in obsodijo teroristične napade, katerih prva tarča so običajno prav muslimani.”

Islamska skupnost v Sloveniji obsoja napad na uredništvo revije Charlie Hebdo

Ob napadu se je že včeraj odzvala tudi Islamska skupnost v Republiki Sloveniji, ki je obsodila ‘grozljive teroristične napade v Parizu’. Nevzet Porić, tajnik Islamske skupnosti v Republiki Sloveniji je povedal, da bodo danes predali tudi pismo sožalja francoskemu veleposlaniku oz. francoskemu narodu. Poudaril je še, da nobena vera ne dovoljuje ubijanje nedolžnih ljudi, tako tudi islam ne.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.