Podpora prvemu predsedniku slovenske vlade

Spoštovani predsednik prve slovenske osamosvojitvene vlade, gospod Lojze Peterle.

Ob tolikšnih sprenevedanjih in sramotilnih javnih napadih na osamosvojitev naše domovine Slovenije, ki smo jim priča v zadnjih dneh in mesecih, in ob dejstvu, da sem tudi sam, s svojo človeško držo in s svojo župansko službo v tistem času, ko je nastajala država in je Ljubljana predstavljala glavno mesto nove države, aktivno sodeloval, se pridružujem tvoji pogumni ter visoko kulturni drži v obrambi slovenske države. 

Pri omenjani gonji ne gre zgolj za takšno ali drugačno pomanjkljivost pri vodenju države, gre za razdiralno in pogubno kampanjo proti samostojni državi Sloveniji, kakor sem že drugje napisal, gre za pokopavanje samega sebe.

Z vsemi svojimi spomini na takratna dogajanja, ko je nova država Slovenija nastajala in tudi že desetletje pred tem, lahko rečem, da smo v civilnem gibanju med katoliškimi izobraženci ponosno pripravljali Sloveniji pota za vstop v evropsko krščansko demokracijo. Ko je čas dozorel, nas je na osnovi našega dotedanjega delovanja doma in sodelovanja z evropskimi katoliškimi ustanovami Evropa sprejela in priznala kot novo evropsko državo. S temi spomini se tudi danes pridružujem obrambi in uveljavljanju slovenske osamosvojitveni naravnanosti, za kar se, dragi Lojze, še vedno tako verodostojno zavzemaš.

Vse dobro naši ljubi Sloveniji.