Volilna zmaga leve opcije bi nas za daljše obdobje vrnila na rep evropske zgodovine

V Sloveniji nimamo klasične desne, še manj leve stranke. Celo izrazito liberalne stranke se razglašajo za desne. Še vedno obstaja tipična komunistična delitev. Seveda mrgoli samooklicanih levičarjev, ki pa so antidemokratičnega, totalitarnega izvora. Ti se razglašajo za edine levičarje, vsi drugi pa so desničarji in fašisti. Levičarje simbolizirajo posamezniki, ki ne želijo prikrivati idejnih in fizičnih vezi z onimi, ki so simbol medvojnega in zlasti povojne terorja od E. Kardelja in B. Kraigherja navzdol.

V očeh slovenske levice Janez Janša pooseblja vzrok za zlom slovenske komunistične oblasti

Grozljivo priklanjanje pred Kidričevim spomenikom je javna manifestacija privrženosti političnemu nasilju in pobojem. Obstaja neposredna fizična povezava med izvajalcem strahotnega povojnega poboja pri Brezarjevem breznu konec maja 1945, ko je bilo pobitih okoli osemsto ljudi, in enim izmed usmerjevalcev in organizatorjev petkovih demonstracij. Imajo osebno in fizično zaščito v tožilstvu, glavnem in najbolj učinkovitem orožju komunističnega povojnega obračuna z borno slovensko demokracijo. Opravičilo za njeno početje je v prepričanju, da je do zloma, v njihovih očeh ga pooseblja Janez Janša, slovenske komunistične oblasti prišlo zato, ker so povojne poboje slabo in preskromno ter malomarno izvedli. Simbol te njihove lastne nemarnosti je prav Janša, ki se ne bi smel nikoli roditi. Njegov oče se je čudežno – kot uradno ubit – rešil iz mrličev polnega kočevskega brezna. Ni čudno, da je njihova nočna mora.

Milan Kučan se trudi Slovence odvrniti od podpore Ukrajincem, saj globoko simpatizira s Putinom

Slovenska samooklicana levica ne more skrivati simpatij do ruskega obračuna z Ukrajino. Vladimir Putin, ki komunizma ne mara, obseden pa je z oblastjo, v tem sta z Milanom Kučanom enojajčna dvojčka, jim predstavlja simbol obračunavanja z demokracijo, ki si prizadeva odpihniti trajnost njihovih privilegijev, ki jim jih je zagotavljal »socializem z (ne)človeškim obrazom«. V času po osamosvojitvi so ne samo večino časa vodili državo, ki ni bila njihova intimna opcija, ampak so jo prek udbomafije, s početjem katere nas dokumentirano seznanjata Igor Omerza in Rado Pezdir, temeljito okradli.
V zadnjih letih so jo sistematično in dobro organizirano v milijardnem znesku dodatno molzli prek raznih civilnodružbenih gibanj in nekaterih, ne vseh(!), samozaposlenih kulturnikov. Putin simbolizira KGB-jevski način vladanja, in to velja tudi za Kučana. Zato se na vse pretege trudi odvrniti Slovence od izražanja simpatij in podpore nesrečnim Ukrajincem. Govori o sokrivdi Ukrajincev do nastalih razmer, odreka jim pravico, da bi živeli v Ukrajini po ukrajinsko, zanika Ukrajino kot državo, jo razglaša za Putinovo kolonijo, poziva proti pomoči nesrečnikom, zlasti v obrambnih naporih in dostavljanju orožja. Pri tem ga zvesto in trdno podpirajo v samooklicani levici na čelu s Tanjo Fajon, intelektualno podporo pa dobivajo v delu vodstva SAZU in krogu večnega direktorja ZRC SAZU, ki niti ne skriva vsestranskih tesnih zvez z organizatorji demonstracij V. Čosićem, Jenullom & Co. Glavno trobilo in mobilizator njihovih načrtov je informativni program RTVS. Razdvojenost med Slovenci dodatno poglabljajo na račun Ukrajine. Rušijo temelje humanizma in demokracije.

Če na volitvah zmaga leva opcija, se bomo za daljše obdobje vrnili na rep evropske zgodovine

Napovedujejo, da bo Evropa po porazu putinizma, do katerega bo prej ali slej prišlo, bistveno drugačna. Bo tudi Slovenija? Volitve na belo nedeljo bodo v očeh mnogih odločilne za slovensko prihodnost. Jo bomo znova prepustili onim, ki so odgovorni za medvojne in povojne poboje, bolj natančno njihovim potomcem, ki hočejo še naprej uživati po njih podedovane privilegije? Marjan Šarec se že razglaša za heroja novega postotalitarnega sistema. V Sloveniji je na notranjepolitičnem področju dokaj podobno ozračje kot v Ukrajini. Bomo po tridesetih letih obstoja samostojne Slovenije sprožili tedaj začeto in se končno začeli bližati takrat zastavljenim ciljem?

Če bomo nasedli slovenskim privržencem antifašizma samooklicanih levičarjev, slovenskim putinovcem, saj jih z njim povezujeta način mišljenja in izražanja: zlorabljanje antifašizma in antinacizma. Zanima jih samo slovenski denar. Kot kaže dogajanje na RTVS, katerega del novinarjev informativnega programa podpira slovenske silovike, torej politike, ki so prišli v politiko iz varnostnih, vojaških in podobnih služb, se bomo za daljše obdobje vrnili na rep evropske zgodovine. Celo Golob objavlja, da bodo, še preden bodo sestavili vlado, začeli demontažo parlamentarizma. Zato po njegovem mnenju nujno potrebujejo ustavno večino.