Vidni člani Foruma 21 podprli Z. Jankovića

Janez Stanovnik sicer v primeru Jankovićeve kandidature stavi na njegovo zmago, oče Mercatorja Milan Goslar je poudaril, da Janković prinaša spremembe. Medtem pa nekdanji ustavni sodnik Lojze Ude meni, da bi bilo bolje, da Janković ne bi kandidiral.

Med podporniki Debeljak, Mermal, Kučan,..

V podporo Jankovićevi kandidaturi so se na MOL zbrali predstavniki gospodarstva – predsednik uprave BTC Jože Mermal, predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak, oče Mercatorja Miran Goslar, grafični oblikovalec Ranko Novak in strokovni direktor Pediatrične klinike v Ljubljani Rajko Kenda. Oblikovalec Igor Arih je ob tem dejal, da je kampanja narejena že eno leto, poroča Žurnal24. Kdaj bo javno predstavljena, ni želel povedati.

Z ljubljanskim županom simpatizirajo tudi prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan, nekdanji politik Janez Stanovnik, pisec slovenske ustave France Bučar, ekonomist Jože Mencinger, političarka Mateja Kožuh Novak ter metliška županja Renata Brunskole.

…umetniki..

Iz sveta umetnosti Jankovića podpirajo igralec Branko Djurič Đuro, pisatelj Matjaž Kmecl, pevca Magnifico in Zoran Predin, skladatelj Mojmir Sepe ter umetnica Jerca Mrzel. Od športnikov smo opazili veslača Iztoka Čopa. Pisateljica in pesnica Svetlana Makarovič je podporo Jankoviću obrazložila z besedami: “Želim, da kandidaraš, ker sva si zelo podobna. Narediš, kar si zadaš”.

..in bivša županja

Podporo Jankoviću je v imenu 26 državljanov izrazila tudi zadnja socialistična županja Ljubljane iz obdobja od leta 1986 do 1990 ter častna meščanka slovenske prestolnice Ana Nuša Kerševan. Skupina meni, da so Jankovićeve izkušnje z vodenjem MOL in Ljubljane ključna argumentacija poziva k nastopu na volitvah. Verjamejo, da bo zbral dobro ekipo in da je pozitivna alternativa.

Vir: Finance