V. Gorenak, blog: Tarča – to dejanje RTV SLO …

… je čista svinjarija

No, oddaja, bolje povedano ena največjih sramot, ki sem jo kdajkoli videl na RTV SLO je za nami. …

V nadaljevanju nekaj vprašanj za generalnega direktorja RTV SLO – MMC in odgovorno urednico informativnega programa Ksenjo Horvat Petrovčič.

1. Zakaj ste oddajo TARČA, ki je imela podlago v seji Komisije za peticije ter človekove pravice in enake možnosti, pripravili brez sodelovanja Eve Irgl, ki je predsednica omenjene komisije?

2. Zakaj ste kot edino političarko v oddajo povabili zgolj in samo zagovornico skrajno levičarskih stališč Majdo Potrata in zakaj ne tudi nekoga, ki je popolnoma nasprotnih političnih stališč?

3. Zakaj niste želeli posneti izjave Eve Irgl, snemali in predvajali pa ste izjavo Milana Kučana?

4. Zakaj ste “Hanziju” postavljali njemu naklonjena vprašanja, da je lahko sebe in svoje delo opravičeval in zakaj mu niste v pogovoru z njim predočili za njega obremenjujočih dokumentov?

5. Zakaj ste v nasprotju z zakonom predvajali izjavo “Hanzija” o domnevni kriminalni preteklosti Romana Leljaka. Ta je bil kolikor vem obsojen, kolikor vem je kazen odslužil in po zakonu je popolnoma čist, nenazadnje pa kaj ima njegova domnevna kriminalna preteklost opraviti z njegovimi odkritji v vlogi raziskovalca?

Več lahko preberete na blogu Vinka Gorenaka.