To, da nočejo videti resnice, ni posledica nevednosti, ampak ideologije

Spoštovani!

Na Delu so pod naslovom Pregon najhujših zločinov zahteva več sodelovanja zapisali, da Marko Rakovec, generalni direktor Direktorata za mednarodno pravo in zaščito interesov, verjame, da se bo tudi v Sloveniji prej ali slej zgodil prvi pregon najhujših mednarodnih kaznivih dejanj. Saj ni res, pa je, slovenska vlada, ki organizira omenjeno konferenco, ki bo v dveh tednih skušala uskladiti Konvencijo o mednarodnem sodelovanju pri preiskavah in pregonih genocida, hudodelstvo zoper človečnost, vojnih in drugih mednarodnih hudodelstev, se je kar preko dopisne seje uskladila in ukinila dan spomina na žrtve komunizma (aparatčik Uroš Esih je v Delu bralcem pojasnil: Vlada ukinja antikomunističen praznik Janševe vlade).

Ukinili so dan spomina na žrtve. O žrtvah priča množica odkritih grobišč-morišč (medvojne in povojne žrtve, tudi ženske in otroci) širom Slovenije in vse več knjig z dokumentiranim gradivom o žrtvah in hudodelcih! Če je vladajoča kontinuiteta knjigo Bermanov dosje še uspela javno zamolčati (1999, A. Bajt piše o veliki napaki NOB – monopolizacija upora za izvedbo komunistične revolucije, z arhivskimi podatki dokaže, da je Tito po napadu Nemčije na Jugoslavijo prepovedal komunistom upor proti Nemcem), pa knjiga Jožeta Možina Slovenski razkol, okupacija, revolucija in začetki protirevolucionarnega upora (obdobje 1941–42) razgalja resnico, ki je ni moč zamolčati.

Resnica ni ideologija. Martin Premk, poslanec (Svoboda politikant) in zgodovinar (le po nazivu), govori o stroki (Delo, 17. maj), ki mora razlagati zgodovino. Celotno povojno (po 1945) obdobje so zgodovino učili in razlagali vladajoči, pravoverni strokovnjaki. Po prelomu s SRS in SFRJ naj bi zgodovinska stroka in ne postkomunistična “Premk stroka” z navajanjem dejstev razlagala zgodovinsko resnico.

Zgodovina je naša učiteljica – zločini morajo biti obsojeni, da se ne bi ponovili! Resnica vedno temelji na dejstvih, arhivskem gradivu, živih pričevalcih … Resnica tudi osvobaja!

Da vladajoča (levičarska) koalicija noče videti resnice, ni posledica nevednosti, ampak ideologije. Ukinjanje spomina na žrtve kaže na njihovo nespoštovanje človekovega življenja – ŽIVLJENJA DRUGIH!

SRAMOTA!1 komentar

  1. Dan spomina na žrtve komunizma bo vsak slovenski domoljub in resnicoljub še naprej ohranjal!

Comments are closed.