Še vedno nas je dovolj, da gremo na volitve in na njih zmagamo

Najprej moram odgovoriti na sicer zelo pogosto zastavljeno vprašanje: ”Kakšen program za obstoj in razvoj Slovenije ima civilna pobuda PREBUDIMO SLOVENIJO?” Češ, o tem komaj da kaj slišimo ali beremo. Lansko jesen ni bilo prireditve na Otočcu, kakor je bilo tolikokrat doslej, in tudi ni bilo kakšnega vidnega odmeva v javnih medijih, ki smo jih bili »že leta navajeni«.

Kratek odgovor pa je naslednji

Civilna pobuda PREBUDIMO SLOVENIJO živi in deluje naprej, čeprav morda nekoliko drugače. Zborovanja na Otočcu so zares že bila nekako uveljavljena in vsakokrat pričakovana, a Otočec je bil tudi nekoliko »od rok«. Kljub popustom za najemnino in opremo dvorane s strani uprave Krke d. d., je to bil za nas tudi velik strošek. S svojo dejavnostjo smo se preselili v Zavod Sv. Stanislava v Šentvidu, kjer so nas gostoljubno sprejeli in smo lani jeseni že imeli prvo prireditev. Tam bomo s prvo letošnjo prireditvijo, ki jo načrtujemo 10. marca, spet nadaljevali. Vsi obiskovalci iz vse Slovenije, ki ste radi prihajali na Otočec, ste od sedaj naprej vljudno vabljeni tudi v Šentvid. Na marčevskem zborovanju bomo globlje zaorali v ostre politične in družbene probleme tega časa.

Smo pred parlamentarnimi volitvami

Naše letošnje delovanje bo še posebej pomembno, saj smo pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo odločilno vplivale na naše življenje v prihodnjih štirih letih. Če bomo letošnje volitve spet tako zanemarjali, kot smo jih doslej, ko toliko ljudi sploh ni šlo na volitve, ali pa bomo volili kar tako, ne da bi natančneje vedeli, kdo so kandidati na listah in kdo je vreden našega zaupanja, bodo spet zmagali tisti, ki se znajo na televiziji lepo nastavljati in nasmihati na levo ali na desno. Ti  tako pridobijo zadosti glasov, da potem spet naprej gospodarijo z nami in s celotno državo. Govorili bodo, da država lepo napreduje, to nam zagotavljajo tudi njeni sedanji upravitelji, v resnici pa se nadaljevalo neodgovorno upravljanje države z odsotnostjo pravičnosti in s slabim sodnim sistemom, s slabim gospodarstvom, neurejenim šolstvom, zdravstvom. Vse bo ostalo v območju zatohlosti, krivic in brez prave bodočnosti. Kaj takšnega si Slovenci ne moremo in ne smemo več privoščiti. Še več, kaj takšnega Slovenci ne smemo več dopustiti. Volitve nam omogočajo, da zadeve preusmerimo na boljše. Izvoliti moramo poslance, ki bodo svoje delo opravljali pošteno, odgovorno in strokovno. Izvoliti moramo poslance, ki bodo kot pristni Slovenci ohranjali in plemenitili našo tisočletno kulturo in spoštovali našo navezanost na zemljo, ki smo jo dolžni upravljati.

Usoda naroda in države je v naših rokah

Civilna pobuda PREBUDIMO SLOVENIJO je v smeri gornjih misli delovala že doslej. Sedaj, ko bomo imeli spet priliko, ko bomo imeli volitve, se lahko na novo potrudimo, da izberemo in dobimo nove predstavnike oblasti, ki bodo izboljšali celotne razmere državi ter jih naravnali na polje prave demokracije. S tem pa tudi povrnili na upanje za dobro prihodnost. Računamo na sodelovanje z vsemi ljudmi dobre volje. Še vedno nas je veliko, dovolj, da se na prihajajočih volitvah izkažemo za soodgovorne državljane, da gremo na volitve in na njih zmagamo.

Usoda naroda in države je v naših rokah.