Reporter: ZAHTEVA ZA PREPOVED JAVNE PRIREDITVE »NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO«

Ob prvem dvigu slovenske zastave leta 1991 si še v sanjah nismo predstavljali, da se bo simbol rdeče zvezde po 26 letih malikoval na javni prireditvi sredi glavnega mesta Republike Slovenije, je ogorčen Tone Krkovič.

Predsednik Društva MORiS brigadir Tone Krkovič zahteva prepoved koncerta “Nosil bom rdečo zvezdo”, napovedanega za 29. junij na Kongresnem trgu v Ljubljani. Prepoved zahteva na enakih pravnih osnovah, kot je bil prepovedan nedavni koncert Marka Perkovića – Thompsona v Mariboru. Predvajale se bodo pesmi z nasilno vsebino, pravi Krkovič, “simbolika rdeče zvezde pa žali spomin na vse padle civilne žrtve, teritorialce in policiste, ki so leta 1991 dali svoja življenja za samostojno in neodvisno Republiko Slovenijo.”

Rdeča zvezda je simbol agresorske armade, ki nas je vojaško napadla, dodaja Krkovič, organiziranje koncerta pod njeno simboliko pa je “ne samo skrajno žaljivo in provokativno do spomina na padle, temveč tudi nadvse izzivalno in ne nazadnje spodbuja nestrpnost do vseh, ki smo leta 1990 na plebiscitu glasovali za samostojno in demokratično državo Slovenijo.” Pod tem simbolom je med in po drugi svetovni vojni potekala bratomorna morija, ki je usodno zaznamovala naš narod. “Če bomo dopustili takšne prireditve, bo to dodaten žebelj v krsto bolečega procesa prepotrebne sprave našega naroda,” še pravi Krkovič.

Zahtevo za prepoved lahko preberete na TEJ POVEZAVI

Vir: Reporter