Vladimir Prebilič pljunil v obraz svojcem žrtev vojne za Slovenijo

Predaličeva izjava v radijski oddaji je vredna vsakršne obsodbe vseh, ki smo na kakršenkoli način prispevali delež k osamosvojitvi Slovenije, vseh pripadnikov Slovenske vojske in Policije, ki so v tistem času tvorili enovito obrambno-varnostno organizacijo, ki je v vojni za samostojno Slovenijo med 15. majem 1990 in 25. oktobrom 1991 premagala in izgnala JLA z ozemlja Slovenije in je bila, kakorkoli se je že imenovala v času svojega nastajanja – SLOVENSKA VOJSKA!

Predsednika Pahorja napadli zagovorniki izvensodnih pobojev

V Društvu MORiS Kočevska Reka z ogorčenjem in veliko prizadetostjo spremljamo napade na predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki je z italijanskim predsednikom Sergiom Mattarello izvedel zgodovinska spravna dejanja, civilizacijski korak naprej in pomembno prispeval k odstranjevanju predsodkov do slovenske manjšine v Italiji in Slovencev nasploh.

TO SRS sramotno predala orožje JLA, zato ni predhodnica SV

Spoštovani gospod predsednik RS, zvedel sem, da nameravate nastopiti kot glavni govornik v počastitev petdesete obletnice ustanovitve Teritorialne obrambe Socialistične republike Slovenije (TO SRS), podsistema JLA, ki je služila totalitarni oblasti komunistične Jugoslavije. Na Vas se obračam … Beri dalje