Gardisti pokazali vsem, kakšen je slovenski vojak: odločen, profesionalen in časten

Društvo MORiS se zahvaljuje Gardi SV, da so kljub primitivnim žalitvam pokazali vsem, kakšen je slovenski vojak: odločen, profesionalen in časten. Foto: Twitter

Veteransko društvo MORiS Kočevska Reka, ki predstavlja temelj nastanka sodobne slovenske oborožene sile in mejnik njenega razvoja, z velikim gnevom obsoja sramotenje in zmerjanje pripadnikov Gardne enote Slovenske vojske, kot smo mu bili priča ob proslavi za Dan državnosti.

Društvo MORiS neguje spomin in čast 1. specialne brigade in vseh pripadnikov Slovenske vojske. Javnosti in posebej sprevrženim provokatorjem t. i. protiproslave, ki so žalitve izrekali, želimo jasno sporočiti, da bo Društvo MORiS z vsemi legalnimi sredstvi branilo dostojanstvo oboroženih sil Republike Slovenije, ki so skupaj z milico porazile jugoslovansko armado ter ubranile demokracijo in samostojnost. Tudi zato, da državljani uživajo svobodo izražanja in protestiranja. A vse ima svoje meje.

Nihče naj si ne jemlje pravice kakorkoli žaliti Gardne enote Slovenske vojske in drugih njenih pripadnikov z vzklikanjem, da so »izdajalci«. Če kdo, so izdajalci svoje domovine Republike Slovenije tisti, ki žalijo njeno vojsko, prekaljeno in nenadomestljivo v osamosvojitveni vojni in številnih humanitarnih akcijah za pomoč državljanom Republike Slovenije.

Društvo MORiS izraža polno podporo Gardni enoti Slovenske vojske in se ji posebej zahvaljuje, da so kljub primitivnim in v nebo vpijočim žalitvam s strani udeležencev protiproslave reagirali profesionalno in tako pokazali vsem, kakšen je slovenski vojak: odločen, profesionalen in časten.

V Društvu MORiS politike pozivamo k ostrejši reakciji na nedopusten incident. Podpiramo odločitev Sindikata slovenskih vojakov, da vloži ovadbo zoper neznanega storilca. Zahtevamo, da bodo ustrezni organi pregona zadevo obravnavali prioritetno in posamezne storilce, ki so označili pripadnike Slovenske vojske za izdajalce, tudi sankcionirali in tako zaščitili pripadnike Slovenske vojske, s tem pa tudi Republiko Slovenijo.