Primož Cirman ali Matjaž Hanžek?! Oba!

Primož Cirman ali Matjaž Hanžek?! Oba!

Primož Cirman ali Matjaž Hanžek?! Oba!Primož Cirman ali Matjaž Hanžek?! Oba imata prav! Oba nam posredujeta zgodbo o gospodarskem terorizmu! Cirman v svoji knjigi, Hanžek s poročilom preiskovalne komisije za ugotavljanje politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij pri investiciji v blok 6 Termoelektrarne Šoštanj.

Beri dalje

Sprejmite odgovornost!

V normalni evropski državi, za katero se zavzemamo v Društvu Evropska Slovenija, minister za pravosodje ne more biti nihče, ki je pri opravljanju svoje predhodne funkcije kršil ne le zakon, ampak ustavo. Sklicevanje na to, da je šlo le za procesno kršitev, je nesprejemljivo, še toliko bolj pa, kadar prihaja iz ust nekoga, ki je kot univerzitetni učitelj prava vztrajno učil, da je bistvo prava v procesu.

Atomska bomba

Prepletenost dveh ključnih dogodkov, ki Slovenijo zaposlujeta že več mesecev, je bila v tem tednu malodane neverjetna. Težko bi to prepletanje definirali kako drugače kot “atomska bomba” na slovenskem političnem prizorišču. Padec vlade Alenke Bratušek, nad katerim se kot zlovešča slutnja dviga duh Zorana Jankovića, in hkratna potrditev obsodbe nekdanjega premierja Janeza Janše.

Leto dni po poročilu KPK

Neka anekdota pravi, da so znanega pisatelja Marka Twaina nekoč obtožili nečesa, kar ni storil. Na sodišču je tožilec uprl vanj palico in zagrmel: »Na koncu te palice je velika baraba!« Twain je z nasmehom odgovoril: »To že, ampak na katerem koncu pa?« Te anekdote verjetno ne bi omenil, če se ne bi nanjo spomnil vsakič, ko mediji opletajo bodisi s kakšno kozlovsko sodbo bodisi z razvpitim poročilom komisije za preprečevanje korupcije.

Utrinek: Rimini Meeting (2. del)

Objavljamo drugi del poročila o poročila s 34. Rimini meeting, enega največjih krščanskih prireditev na svetu, ki je letos potekal od 18. do 24. avgusta 2013. Prvi del objavljen na povezavi. Kaj prebudi človeškost? – Bog je prišel k … Beri dalje

Utrinek: Rimini Meeting (1. del)

Objavljamo prvi del predstavitve 34. Rimini meeting, enega največjih krščanskih prireditev na svetu, ki je letos potekal od 18. do 24. avgusta 2013. Meeting, kraj prijateljskega srečanja različnih narodov, je po obsegu na svetovni ravni največji krščanski dogodek. … Beri dalje

Odkrij, kaj v poročilo ne sodi

Poročilo o taboru SDS in hkrati uganka za bralce, kateri časopis je takšno poročilo objavil. Vir: Twitter. Pripis uredništva: poročilo na fotografiji je bilo objavljeno v Delu.