Mošeja v Logu pod Mangartom

Za svoj dušni blagor so muslimani v Logu pod Mangrtom, v neposredni bližini vojaškega pokopališča, leta 1916 zgradili mošejo. Po koncu vojne so v te kraje prišli Italijani in od mošeje ni ostal kamen na kamnu. Ostali pa so številni muslimanski grobovi na pokopališču.

Bošnjaki še do nedavnega bolj kot v Alaha verovali v Tita

Obdobju demontaže narodov sledi še demontaža verstev

K sreči za Staro celino še obstaja upanje. Ne le zaradi Višegrajske skupine držav, ki se trmasto upirajo zahodnim interesom. Tudi Velika Britanija, zaradi načrtov ustanovitve enotne evropske države, izstopa iz EU. Še je čas za racionalizem. In če ta odpove, bo Evropo zajel na čustvih utemeljeni fašizem.

Novi privilegiji za ustvarjalce v kulturi

Kulturne potrebe naših oblastnikov se začnejo v Stožicah, končajo pa na Kongresnem trgu. Samo džamijo so si zgradili s katarskim denarjem in s tem je menda slika najlepšega mesta v očeh politikov popolna. Betonska bloka sredi Ljubljane, ki naj bi bila osrednji spomenik žrtvam vojn in revolucij, sta simbol in trdi lupini izvotljene slovenske kulture.

Humanistična kritika znotraj islama

Nabeel Qureshi je avtor knjige Razumeti islam in džihad, ki jo je prevedel Drago K. Ocvirk, izšla pa je pri založbi družina. (Foto: https://blogs.thegospelcoalition.org)

In memoriam Nabeelu Qureshiju (1983-2017), avtorju dela Razumeti islam in džihad, ki je 16. septembra letos umrl za želodčnim rakom v 34 letu življenja.

Beri dalje

S. Šurla, Reporter: Je suis Reporter

Takoj na začetku naj še enkrat jasno in glasno ponovimo: uredništvo Reporterja obsoja vsako obliko verske nestrpnosti v obe smeri. Pričakujemo, da bo policija našla neznane storilce, ki so v noči na sredo na gradbišče … Beri dalje

Katar

Z blagoslovitvijo temeljnega kamna za ljubljansko mošejo je v slovensko zavest stopil mali Katar. Bogati princ je muslimanom v Sloveniji podaril visoko vsoto, ki bo zadostovala za bogato in lahko gradnjo versko-kulturnega centra. Ker na … Beri dalje

D. Steinbuch, Finance: As-salam alaykum*

Kakšen je moj intimni odnos do islama, koliko sploh vem o muslimanih, koliko prijateljev imam med njimi, sem se pod močnim soncem na slavnostni tribuni samoizprašaval minulo soboto v Ljubljani, kjer sem bil povabljen na … Beri dalje