Orbanova zmaga kot katastrofa za demokracijo

Ruski predsednik Vladimir Putin, desno, in madžarski predsednik vlade Viktor Orban na skupni tiskovni konferenci leta 2016. Foto: Maxim Shipenkov/AFP via Getty Images |
Ruski predsednik Vladimir Putin, desno, in madžarski predsednik vlade Viktor Orban na skupni tiskovni konferenci leta 2016. Foto: Maxim Shipenkov/AFP via Getty Images

Slovenski uradni mediji so se neverjetno angažirali pri spremljanju predvolilnega in volilnega dogajanja na  Madžarskem. Ne pomnimo, da bi jih tamkajšnje dogajanje kdaj tako zanimalo. Pri iskanju ozadja za tako ravnanje se ni mogoče znebiti vtisa, da jih »Vogri« v resnici zanimajo, ampak, da gre predvsem za dobro orkestrirane priprave za slovenske volitve. Dejstvo je, da je Slovenija znotraj medsosedskih državnih razmerij otok neototalitarne levice, ki ponovno potrjuje, da je bilo njeno ozemlje najbolj stalinistični del držav »ljudske demokracije«. Strah jih je, kdaj bodo to slovenski državljani spoznali in začeli svoje politične opredelitve spreminjati in biti evropsko normalni.

Slovenijo še vedno obvladuje leninistična politična terminologija

Vsekakor to potrjuje tudi dejstvo, da imamo še vedno leninistično politično terminologijo. Po njej na primer sploh ni več liberalcev, ampak samo »napredna« levica in meščanska desnica. Tragično je, da so to razdelitev sprejele tudi demokratične (meščanske) stranke. Kot nekdaj belogardizem in belogardiste, ki so bili domislica in načrt komunistov. Takrat so začeli prizadevanja za pravno državo in demokracijo izenačevati z nacionalno izdajo! Levica totalitarnega porekla, ki ima celo pahljačo političnih oznak, tudi SMC je ena izmed njih, popolnoma obvlada slovenske politične razmere. Zato nimamo klasične levice in desnice in socialistov, ampak samo komuniste in nekomuniste-desničarje. Čudovito jih lahko razberete v teh dneh v odnosu do ruskega zastrupljanja politično »neprimernih« in dogajanja v Siriji, kjer je Asadova vlada »baje« za slovenske in nedvomno za demokratične medije zaprašila s strupi svoje državljane.

Trditev osrednjega slovenskega medija na dan, ko je rezultat že znan, da je rezultat madžarskih volitev: »Fideszu manj podpore, kot so kazale ankete«, dobil pa je ustavno večino, bo prišla ne samo v zgodovino slovenskega žurnalizma, ampak tudi politike.

EU pod vlado »desnice« največji antidesničar!

Ključna oznaka slovenskega žurnalizma do Orbana je, da je desničar. Po leninistični politični logiki je to najhujša oznaka, za katero so celo koncentracijska taborišča premila. Edina primerna je luknja v zaledenelem jezeru ali pa opuščeni rovi zasavskih revirjev. Strah nas mora biti ljudi, ki zastopajo in uveljavljajo takšne politične nazore. Še zlasti, ker je Evropska zveza pod vlado »desnice« največji antidesničar. Koliko energije vlaga v oštevanje in celo grožnje Poljski in Madžarski. To, kar se dogaja na področju sodstva in politike v Sloveniji, Romuniji in Bolgariji, kjer se dnevno teptajo temeljne človekove pravice, je niti ne gane.

Vreščanje: »Orban je nacionalistični desničar! Pomeni: Slovenci, pozabite, da ste narod. Pustite narodno zavest, ker je to nekaj najbolj zavrženega. Saj niti ne veste, od kdaj ste narod. Ste izmišljotina 19. stoletja! Pridružite se demokratičnim naporom, po katerih bo Republika Slovenija postala republika narodnih manjšin, kjer bodo glavno besedo imeli Neslovenci. Jasno postaja, da jih nesrečni begunci in podobni ne zanimajo zaradi njihove človeške stiske in ogroženosti, ampak zgolj za to, da bi čim preje oslabili slovensko Slovenijo, kjer bodo čim preje ustanovili še emigrantsko republiko. Če bo potrebno jih bodo ustavili s silo. Vedo, da jim čez čas kaj drugega kot trave ne bodo mogli ponuditi. Nič novega, saj niso daleč časi, ko smo morali vpiti: »Če bo potrebno, bomo jedli tudi travo!« K sreči so migranti veliko pametnejši kot slovenski levičarji in samo iščejo priliko, da bi Slovenijo lahko zapustili. Iščejo boljše življenje, ne »socializem z človeškim obrazom«.

Ali ni socializem naše levice najčistejši populizem?

»Orban je populistični nacionalistični desničar!« Ali kdo pozna bolj nacionalistično in populistično državo, kot je bila Stalinova Sovjetske zveza! Ali ni socializem naše levice najčistejši populizem? V takih in drugačnih revežih, delavce poznajo samo iz knjig, vidijo zgolj in samo sredstvo za prigrabitev oblasti, hočejo jih zlorabiti. O odpravi revščine ne duha ne sluha. Nihče v slovenski politični zgodovini ni še toliko poglobil slovenske revščine kot nekdanji komunistični minister za socialne zadeve prof. dr. Ivan Svetlik!

Pri opisovanju političnih razmer na Madžarskem imamo pri natančnem poslušanju občutek, da v resnici govorijo o Sloveniji, samo olepšujejo jih. Za Slovenijo ni problem Orban, ampak ogrožanje demokracije s strani »leve« slovenske politike. Tat vpije: »Držite tatu!«