Open Society Foundations – podjetje za načrtno uničevanje slovenstva?

K sreči ima Soros po svetu tudi ostre nasprotnike. Nekateri so se aktivno in organizirano lotili zoperstavljanja njegovim pobudam, kot na primer v Makedoniji … Tudi v ZDA ne ostajajo ravnodušni, saj so nedavno razpisali peticijo, da se ameriškega milijarderja razglasi za terorista, ker spodkopava suverenost njihove države.

Ko sem se konec julija sprehajal po Budimpešti, so mi v oči padli številni plakati s črno-belo fotografijo zloglasnega filantropa Georga Sorosa, ki se v svetu predstavlja kot humana, humanitarna, demokratična, širokosrčna in »oh in sploh« oseba. Plakatov je bilo največ v prehodih podzemne železnice, nekaj pa tudi po mestu in celo po ostalih madžarskih krajih kot je Gyȍr. In na vsakem je bil napis v madžarščini, zato sem kolega poprosil za prevod.

»Ne pustite, da bi se Soros smejal zadnji.« je prevedel in pristavil: »Naslednje leto bodo parlamentarne volitve. Odkar je Orbanova vlada proti Sorosu sprožila obširno kampanjo vsi Madžari vedo, kdo je.« Torej dobro za Madžare. Kako pa je pri nas? Koliko se piše in govori o tej osebnosti sumljivega slovesa, ki je znana tudi kot »Puppet Muster« in naj bi vlekla niti globalno vplivnih levičarskih politikov, pa številnih marksističnih in liberalnih novinarjev ter humanitarcev?

Politično »nekorektni« mediji

V zadnjem času je za prepoznavnost ameriško-madžarskega milijarderja judovskega rodu, ki naj bi imel na svojih računih kar okoli 25 milijard dolarjev in naj bi svojo sumljivo kariero preko trupel gradil že med 2. svetovno vojno, ko je nacistom ovajal pripadnike svojega lastnega naroda, pozneje pa mastno obogatel z umazanimi valutnimi posli, še največ naredil tisti, politično malce manj »korekten« del slovenskega medijskega prostora. S tem so mišljena predvsem nekatera desno usmerjena javna občila kot je Nova24TV. Mimogrede, v tujini so na tem področju veliko postorili mediji kot so: Info wars, Russia Today, Sputnik News in Breitbart News ITD.

Oranžne revolucije, socialisti in feministke

Odslej lahko slutimo, da se za navidezno humanitarnostjo in človekoljubnostjo skriva neizmerna želja po uničevanju nacionalnih držav in družbenih tradicionalnih vrednot. Zdi se, da je namen njegovega početja ustvariti čim bolj kulturno poenoteno in enostavno vodljivo globalno družbo, ki jo bo mogoče do onemoglosti izčrpavati preko velikih mednarodnih korporacij. V ta namen naj bi Soros podpiral razne oranžne revolucije, kot so bile tiste v Ukrajini, pa tudi politične preobrate, npr. v Srbiji.

V zapor za »sovražni« govor?  

Pod njegovim pokroviteljstvom naj bi bila še levičarsko-albanska politična naveza v Makedoniji, podivjani protivladni protestniki na Poljskem in Madžarskem, socialisti v Evropskem parlamentu, nevladne organizacije, ki z vsem srcem podpirajo protizakonite migracije, Parade ponosa, razne feministične naveze, »družbeno napredni« programi o teoriji spola na področju izobraževanja in politično »korekten« govor tako v evropskih institucijah kot tudi v medijskem prostoru. Posledično v Nemčiji vsem kritikom ilegalnih migracij baje grozi, da bodo za svoje poglede, izražene na spletu, odgovarjali pred sodiščem. Zdi se, da je njegovo neizmerno koprnenje iz Evropejcev ustvariti dobro zdresirane bruseljske psičke.

Obsesija z »diktatorji« in »fašisti«

Ko je Donald Trump slavil na zadnjih predsedniških volitvah v ZDA, je George Soros v nekem intervjuju dejal, da bi bil Trump lahko diktator, ampak da mu to ne bo uspelo. Sicer je v splošnem mogoče opaziti Soroševo obsesivno gonjo proti vsem »diktatorskim politikom«, kar v prevodu pomeni »proti vsem politikom s hrbtenico, ki se ne pustijo voditi za nos raznim nevladnim organizacijam pod pokroviteljstvom svojega »človekoljubnega« botra, ki skuša mimo volje državljanov skrivaj krojiti politiko posameznih držav ter vplivati na njihovo kulturno in moralno podobo«. A očitno Sorosu posli na področju odstranjevanja »diktatorjev« ne »laufajo« najbolje, saj eden »kraljuje« v njegovi bivši domovini (Orban), eden pa v njegovi novi domovini (Trump). Ironija pa taka.

Na Soroševi tapeti so še zlasti domoljubi, obenem pa tudi »fašisti« in »nacisti«, slednji morda tudi zaradi kakšnih njegovih osebnih paranoj iz zadnje svetovne vojne, ki jih revež še ni povsem predelal s kakšnim psihiatrom. O kakšnih marksistih, komunistih in skrajnih levičarjih pa ni ne duha ne sluha. Tem se očitno lahko gleda skozi prste, tako kot v ZDA na nedavnih protestih proti odstranitvi kipa, ko je Trump javno kritiziral obe vpleteni strani, ki sta zakrivili ekscese, česar menda ne bi smel. Globalna elita je namreč sveto prepričana, da je dovoljeno kritizirati zgolj skrajne desničarje, četudi so bili na protestih predvsem tradicionalisti in ne ideološki skrajneži.

Sorošev duh »gnezdi« na Metelkovi v Mirovnem inštitutu  

Kot se zdi je pokroviteljica vseh njegovih organizacij prav Open Society Foundations, ki jo na sončni strani Alp med drugim moti dejstvo, da Slovenija ni velikodušno sprejela kar vseh ilegalcev, ki so se nedavno pojavili na naši južni meji. Obenem je rahločutna tudi do trpljenja, menda s strani Slovenije pretentanih »revežev«, ki se razglašajo za »izbrisane« in med katerimi so takšni, ki še po desetletjih bivanja v Sloveniji ne znajo spregovoriti slovensko.

Pri nas naj bi omenjena organizacija sicer podpirala kar 39 pobud, zvez in organizacij kot so: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Amnesty International, Center Legebitra, Zavod KROG, Inštitut za afriške študije, Inštitut za romologijo, etnične študije in migracije, Klub študentov Kranj, Društvo Parada Ponosa, Movit Na Mladina, Mladinski Svet Slovenije, Za in Proti (ZIP), Rdeči križ Slovenije, Zveza Romov Slovenije, Spletno Oko, KUD France Prešeren, Mladi Liberalni Demokrati (MLD) in Mirovni inštitut. Slednji izvaja številne aktivnosti oziroma pobude, predvsem razne »igre brez meja« za podporo migracij, promovira »multikultivatorstvo«, podpira globalizacijo, se na vse kriplje bori proti politično »nekorektnemu« govoru ITD.

Upanje umre zadnje   

K sreči ima Soros po svetu tudi ostre nasprotnike. Nekateri so se aktivno in organizirano lotili zoperstavljanja njegovim pobudam, kot na primer v Makedoniji, kjer je nastala iniciativa po imenu Stop Operation Soros (SOS), ki je namenjena nasprotovanju njegovim škodljivim aktivnostim v tej državi. Tudi v ZDA ne ostajajo ravnodušni, saj so nedavno razpisali peticijo, da se ameriškega milijarderja razglasi za terorista, ker spodkopava suverenost njihove države. Peticijo je mogoče najti pod: We The People, Your Voice In The White House, Declare George Soros a terrorist ...