Migranti, politično korektni mediji in impotentna Evropa Foto: Reuters

Življenje k nam nazaj hodi

Foto: Reuters

Če je splav odrivanje življenja iz Evrope, so migracije vrntev življenja v Evropo. Če so včeraj splavljeni otroci naši izgnanci, ki smo jih poslali v deželo smrtne sence, se ti izgnanci danes vračajo v podobi migrantov.

Beri dalje

Dol s Trumpom

Naši »pluralni« mediji so takrat (op. leta 2012, 2013, ko so tudi pri nas potekali množični protesti) dan za dnem hujskali ljudi proti oblasti, ki jim ni bila po volji. Razni aktivisti, enako besni, ker so izgubili oblast, so bili agresivni tudi preko spletnih omrežij, o vsaki njihovi objavi pa so reklamno poročali tudi osrednji dnevniki. Enako, kot to delajo danes. Toda takrat FB ni nihče označil za »ideološki aparat kapitala«, kot ga je ob Trumpovi zmagi poimenoval profesor na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Iz Kelmorajna poleg grozne novice grozni molk

Še smo v šoku. Ravno okrog praznika Svetih treh kraljev so nas s pomenljivo zamudo doletele novice o nasilju nad ženskami, ki se je zgodilo na silvestrski večer v Kölnu. Le nekaj deset metrov od relikvij svetih treh kraljev je zajetna množica moških otipavala, okradla, tolkla, zaničevala, v vsaj dveh primerih celo posilila, v okolici katedrale in železniške postaje nahajajoče se ženske.