Priznam, da širim sovražni govor, in upam, da ga bom lahko še širil

Kar je bilo v socializmu večini povsem jasno, je danes sovražni govor

V osemdesetih letih, ko je bil še v uporabi znameniti 133. člen, ki je omejeval svobodo govora, si bil velik čudak oz. so se te na veliko ogibali, če si hvalil socialistični družbeni sistem. Ko sem študiral ob delu, sem se več pogovarjal tudi s profesorjem, ki je predaval strokovni predmet iz organizacije dela. Program je vseboval tudi predstavitev takratnih organizacijskih oblik. Saj se nekateri še spomnite Kardeljevih umotvorov z znamenitimi kraticami: OZD, SOZD, TOZD, POZD ipd. Profesor je bil je velik podpornik socializma. Previdno sem podal pripombo, da bi socializem (pač v duhu tranzicije) lahko odstranil z izpitnih pol in nato tudi iz programov. Upošteval me je.

Danes, več kot trideset let potem, me neki Mesec, Kordiš in podobni mesečniki prepričujejo, da je bil tisti sistem odličen. Nekako se uveljavlja, da je vsakdo, ki temu nasprotuje, zanikrn konzervativec, in ker se temu še najbolj upira N.Si, nekakšen klerofašist. Nasprotovanje idejam, katere povzema tudi znameniti Inštitut 8. marec (ali je to mogoče reinkarnacija znamenitega »inštituta za izučavanja rude in gubljenje vremena« iz Alana Forda?), se danes že obravnava kot sovražni govor in greš zato lahko celo na sodišče.

NOB (revolucija) nikoli tako čaščena in dogmatizirana kot danes

Podobno je z ohranjanjem »tekovina revolucije«. V osemdesetih letih se je počasi nehalo govoriti o revoluciji in se je nekako po tiho začelo govoriti o dobrih partizanih, ki niso imeli nič z revolucijo, in da tudi »ta beli« niso bili tako zelo negativne osebnosti. Velika večina pa se nas je norčevala iz t. i. partizanaric, kjer je Ljubiša Samardžić s svojim mitraljezom sam premagal vsaj eno nemško divizijo. Samo najbolj zadrti partijci so še slavili revolucijo. Danes se o NOB govori, kot da bi brez partizanov vojna v Evropi trajala vsaj še dve leti. In če omenim, da je bila NOB v resnici samo krvava revolucija (pravi slovenski prevod narodna je ljudska), ker je šlo za razredno vojno, kar danes Kordiš brez težav izjavi v svoji vsaki drugi izjavi, je to razumljivo označeno kot sovražni govor.

Ne moremo se dogovoriti, kaj se dogajalo včeraj, za nazaj pa vemo vse

Če ne verjameš v zakrpatsko teorijo o izvoru Slovencev oz. o njej dvomiš, si deležen najmanj posmehljivega pogleda »pravih zgodovinarjev«, čeprav se taisti uradni zgodovinarji navkljub vsem možnim dokazilom (slike, zapiski, pričevanja, filmi ipd.) nikakor ne morejo zmeniti, kaj se je dogajalo med slovensko osamosvojitvijo, kaj šele za dogajanja med II. svetovno vojno ipd. Za dogajanja pred tisočletji pa vedo s stoodstotno gotovostjo. Bog ne daj, da pa omeniš, da smo bili pred partijsko odrešitvijo na Čebinah tudi državotvoren narod s svojim plemstvom, velikimi posestniki, podjetniki, znanstveniki ipd. In sem spet med tistimi, ki širijo sovražni govor.

Sovražni govor ni samo, če nisi privrženec socializma in revolucije

Gremo naprej. Če verjameš v znanost in v to, da covid obstaja, da je celo smrtno nevaren, da se je treba cepiti, nosiš masko v zaprtih prostorih ipd., si v obdobju svobode deležen posmehovanja in dodatka, da si zagovornik janšistične diktature. Ta je menda celo hujša od nacionalsocializma, komunizem je pa tako in tako najblažja oblika diktature, ki je zelo primerna za narod, ki le malokdaj spoštuje pravila. Če se še malce začudiš, češ kaj je z Janšo sploh narobe, je pa to vredno najmanj obsodbe po Inštitutu 8. marec, kar bo, kot kaže, celo hujše kot 133. člen.

Pa še malce širše. Če ne verjameš, da obstajata samo dva spola, ker mi jih več v dolgoletnem kampiranju v FKK-kampih ni uspelo videti, in da klasična družina nikoli ni bila tako potrebna kot sedaj in nikoli tako malo vredna kot sedaj, me spet gledajo čudno ne samo v Sloveniji, temveč v vseh deželah, ki so se razvile do sedanje stopnje predvsem zaradi judovsko-krščanske tradicije. In ko omeniš, da nimaš nič proti temu, da se nekdo razglasi za karkoli iz nabora t. i. LGBT+ spolne opredelitve, ampak da to pač ne more biti standard za vse, da je družino potrebno izboljšati, ne pa nadomestiti z poljubni verzijami LGBT+, obstaja velika verjetnost, da te razglasijo za najhujšega sovražnika človeštva. Spet hud prekršek in sovražni govor na vsaj tretjo potenco.

O antropogenem izvoru podnebnih sprememb ne smeš niti dvomiti

Pa še ena tabu tema. Če podvomiš o antropogeni teoriji o podnebnih spremembah, je pa najbolje, da se kar v zemljo vdreš. Pri tem ti nič ne pomaga, če sčasoma spoznavaš mnoge kataklizme, ki so v zelo kratki človeški zgodovini povzročile veliko dramatičnih podnebnih sprememb. Danes se pač ne sme dvomiti o vetrnih elektrarnah, sončnih panelih ipd., bog ne daj pa pripomniti, da bi bila jedrska elektrarna nekaj zelo dobrega. Sem že omenil, da ne dvomim o podnebnih spremembah, ker se dogajajo ves čas. Dvomim pa, da je krona stvarstva tako mogočna, da bi celo klimo spreminjala. Poudarjam. Samo dvomim. Kaj je lahko hujši sovražni govor, kot je dvom o vsemogočni Greti. Še Devica Orleanska ni nikoli imela tako pomembnega statusa. »Našo mater« Marijo pa tako in tako lahko ponižujejo, kolikor in kakor hočejo.

Kot raznospolno usmerjeni belec sem kriv za vse tegobe sveta

Kot heteroseksualen belec samo omenim, da je tudi beli človek pomemben, da si moški in ženska nisva enaka, sva pa lahko enakopravna. Če pripomnim, da kot belec, ki verjame v judovsko-krščansko kulturno tradicijo, nisem kriv za tegobe, ki jih doživljajo Arabci, prebivalci srednjeazijskih in azijskih prostranstev, temnopolti v svojih matičnih deželah in preseljeni na različne načine po svetu, raznorazni domorodci po vseh celinah ali celo etnomanjšinci z novomeškega območja, bi me morala zadeti strela z jasnega neba. Ja, tak greh je lahko ta moj moški šovinizem in rasizem.

Upam, da jim ne uspe ukiniti Casnik.si in podobnih portalov in nam s tem popolnoma prepovedati izražanje svojega mnenja

Verjetno imam srečo, da pišem za Časnik.si, ne za kak bolj napreden (liberalen?) portal. Ko bo še ta in njemu podobni portali doživel, da ga ukinejo, kot si to želijo sodobni cenzorji tipa Goebels, Smole ipd., potem bomo verjetno dosegli nirvano enoumja. Intelektualci tipa Nemec nam lahko zagotovijo, da bomo vsi, ki presegamo njegovo intelektualno raven (tega ni težko doseči), pač utihnili. To smo pa že imeli. In to takrat, ko danes najbolj ponosni nasledniki ZKS še niso bili rojeni. Pa imeli so očeta in mamo, čeprav razmišljajo (ali celo vedo), da danes nista več potrebna za razvoj nove generacije Slovencev. Če se bo to nadaljevalo, bodo nove generacije otrok v Sloveniji govorile drugačen jezik. Njihovim mamam še na misel ne bo prišlo, da bi bile enakopravne, kaj šele enake njihovim očetom, pa želje LGBT+ teoretikov in njihovih oportunističnih podpornikov gor ali dol.