Ob napovedanem razkrivanju podatkov o količini denarja, ki so ga leve vlade v potokih pretakale v levičarske nevladne organizacije, se ne bi čudili, če bi levica do podobnega fiaska kot pri konstruktivni nezaupnici vladi prišla tudi pri interpelaciji proti ministru Janezu Ciglerju Kralju.

Čedalje več fašizma?

Živčnost in jeza zaradi neuspeha se kaže v poseganju po težjem in v vojni preizkušenem orožju. Stekla levica zdaj svoje nasprotnike obklada s fašisti, klerofašisti, neofašisti, evrofašisti ipd. Sebe pa deklarira za antifašiste, kratko antifo. Svojo regresivnost demonstrira s tem, da je za svoj boj izbrala taktiko, ki jo je v preteklosti uveljavil Josip Stalin.

M. Kovač, Družina: Lovci na fašiste

Ko se je izkazalo, da privrženci komunistične ideje ljudem ne morejo pomagati do blaginje in jim (razen v revščini) ne morejo­ zagotoviti večje ekonomske enakosti, je postal antifašizem najpomembnejši pojem za legitimacijo njihovih pozicij v … Beri dalje

J. Paljk, Novi glas: Ne fašistom!

Jasno in glasno: napovedana manifestacija novofašistov iz vse Italije, ki se zbirajo okrog zloglasnega združenja Casa Pound, da se 23. maja zberejo v Gorici in gredo do državne meje s Slovenijo, je provokacija,… … ki … Beri dalje

O javnem diskurzu

Vse bolj se mi dozdeva, da je slovenski javni diskurz postal dno dna. Vsepovsod mrgolijo anomalije, kot da slovenski jezik ne bi bil dovolj bogat in kot da za besede, ki jih uporabljajo/mo, ne bi obstajale točno določene formulacije, npr. fašistično fašionističen fašist.