J. Paljk, Novi glas: Ne fašistom!

Jasno in glasno: napovedana manifestacija novofašistov iz vse Italije, ki se zbirajo okrog zloglasnega združenja Casa Pound, da se 23. maja zberejo v Gorici in gredo do državne meje s Slovenijo, je provokacija,…

… ki je ne potrebuje nihče, oblasti bi jo morale prepovedati že zaradi samega dejstva, ker so fašistične organizacije prepovedane v državi. Odločni ne tej prireditvi predvsem zato, ker napovedani marš na državno mejo črnosrajčnikov na dan, ko je Italija vstopila pred sto leti v prvo svetovno vojno, črnosrajčnikov, ki se skrivajo za nesrečnim imenom sicer odličnega ameriškega pisca Ezra Pounda, ki je v zgodovini zmotno obveljal za simpatizerja fašizma in nacizma, pomeni grobo provokacijo že itak zapletenih odnosov ob državni meji med Slovenijo in Italijo. Sami smo že tako ali tako alergični na vsako “vzdrževanje državne meje za vsako ceno”, ki se kaže na Goriškem predvsem v veliki prisotnosti oboroženih varnostnih sil vzdolž meje in v samem mestu, ker vemo, kako težko je bilo presegati državno mejo v časih, ki so na srečo za nami. Odločni ne fašistom tudi zato, ker bi jim država morala odreči pravico nastopanja v javnosti na ozemlju, kjer živimo Slovenci, ki smo pod črnim fašističnim jarmom preživeli eno največjih tragedij naše zgodovine.

Več lahko preberete na Novem glasu.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.