Kučan zopet beži

Milan Kučan v družbi petkovih protestnikov (TW)

RTV Slovenija je pri večernih poročilih 23. decembra 2021 pred proslavo obletnice plebiscita v Cankarjevem domu poročala, da se Milan Kučan slavnosti ne bo udeležil, ker se ne strinja z načinom vladanja sedanje vlade pod vodstvom Janeza Janše, kar je izjavil tudi v Šentjanžu 30. oktobra 2021, ko je trdil, da je vladanje trenutne vlade Slovencem tuje. O tem sem pisal v Časniku, ko sem pojasnil, zakaj je Slovencem bilo tuje komunistično vladanje.

Kučan je z izjavo, da se ne bo udeležil proslave ob obletnici plebiscita, bežal pred resnico

Zakaj je za RTVS ta izjava najbolje plačanega slovenskega upokojenca sploh pomembna? Končno se tudi nekateri drugi vabljeni proslave nismo udeležili, a ne zato, ker bi nam bila politika trenutne vlade tuja. Zame je pomembno, da je nekdanji predsednik države s svojo najavo odsotnosti spet pobegnil, tokrat s te pomembne obletnice plebiscita za samostojnost, kot je to storil 11. marca 2014 s seje zakonodajnega telesa o zločinskosti komunizma. Sedanji predsednik Borut Pahor se je slavnosti udeležil, ne udeležuje pa se kolesarskih in podobnih pohajkovanj razvajenih razgrajačev brez muzike po Ljubljani, kot to počne Kučan. Borut Pahor je častni predsednik, ki ne beži, ampak priznava uspešnost dela sedanje vlade, ne samo za Slovenijo, ampak tudi v Evropi in svetu, kot smo lahko slišali ob zaključku predsedovanja Svetu Evropske zveze.

Zato me kot državljana vedno bolj motijo tri stvari: razraščanje sovraštva, laž in prostaštvo med politiki. Pogrešam pa hvaležnost, ki je tipično človeška lastnost, saj je živali ne premorejo. Prepričan sem, da to ne moti samo mene, ampak večino Slovencev. Sovraštvo, laž in prostaštvo ob odsotnosti hvaležnosti so namreč rakasta rana naroda, o čemer sem pisal že februarja 2013.

Pred resnico pa ne beži le Kučan, ampak tudi levi poslanci, za kar ima psihiater Kurt Schneider zanimivo razlago

Po Kurtu Schneiderju je takšno obnašanje državljanov (npr. KUL-ovcev) posledica psihopatije oziroma abnormalnosti uveljavljanja željnih posameznikov, ki jim ustreza neurejenost in zaradi svoje nezmožnosti in nesposobnosti ter pomanjkanja čuta za prav, res in dobro delajo narodu in državi škodo. In takšnih abnormalnih poslancev v parlamentu in tudi sicer niti ni tako malo, ne po svoji krivdi in naravi, ampak zaradi opranih možganov zaradi vpliva osrednjih medijev in pretekle indoktrinacije komunistične oblasti pred osamosvojitvijo, ki je zanikala pozitivne vrednote. Njeni posamezniki in dediči še vedno bežijo pred resnico in priznanjem zločinske krivde med drugo svetovno vojno in po njej.

Opažam, da ne beži samo Kučan kot zadnji šef partije, ampak bežijo tudi levi poslanci, ki obstruirajo glasovanja o zakonih v korist državljanov. Njihov besedni zaklad je po Schneiderju abnormalen, reven in ponavljajoč vedno iste mantre zoper vlado in njenega predsednika Janšo. Posredno bežijo tudi sodišča, ki ne delujejo transparentno, blokirajo javno dostopne informacije o svojem delu in usposobljenosti sodnikov …, kot da niso naša, od državljanov postavljena, ampak neka nenadzorovana veja oblasti. Še bi lahko našteval, kje vse se pojavljajo omenjeni trije grehi naše vsakdanjosti in kaj je vzrok tolikšne nehvaležnosti ter nepriznavanja uspehov sedanje vlade.

Bog daj, da bi na volitvah prihodnje leto volivci izbrali poslance, ki se jih ne bomo sramovali, ampak bodo delovali državotvorno.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.