Odpoved naročnine in odpoved Kučanu

Mali modrooki mož, ki se nikoli ni mogel sprijazniti z izgubo oblasti, s formiranjem novih obrazov stalno onemogoča oblikovanje in razvoj demokracije, nastanek novih, mladih, času primernih političnih elit, evropeizacijo Slovenije, ciljev in smisla slovenske osamosvojitve, je v teh dneh spet glasen. To pomeni, da ne počiva niti ne spi!

Zelo kratek in jasen je naslov prispevka, saj ne verjamem, da bivši predsednik države Milan Kučan ne ve, kakšne pozitivne vrednote so pred komunizmom Slovencem bile blizu, ne tuje.

Če lahko večletno naročnino revije, časopisa in še kakšnega medija (razen vsiljenega prispevka RTV) prekinem oziroma odpovem, ko ugotovim, da nekoč objektivna in pluralna revija z mero demokratičnosti in uravnoteženim, nepristranskim informiranjem bralstva zame ni več interesantna, zakaj ne morem odpovedati pravice (nasprotovati, prepovedati) tudi Milanu Kučanu, ki v mojem imenu in v imenu veliko njih, ki se z njim ne strinjajo, trdi, da je Slovencem način vladanja sedanje oblasti tuj. To bi Kučan lahko trdil v imenu svojih bivših somišljenikov komunistov in njihovih naslednikov SD. Po mojem mnenju so nekateri mediji in radikalne politične skupine, še vedno, drugi pa postali nekakšna glasila nezadovoljnih nostalgikov miselnosti in vrednot komunizma in se strinjajo s trditvijo, ki jo je Milan Kučan izrekel v Šentjanžu 30. oktobra letos, da »se tudi danes nismo pripravljeni podrediti načinu vladanja sedanje oblasti, ki je Sloveniji tuj«.

Slovencem je bil tuj komunistični način vladanja

Kaj je rekel Kučan? Saj to je nezaslišano! Rekel je: tudi danes, in kdo smo tisti »mi« ter v čem je »način vladanja Slovencem tuj«? Ta »tudi« je v stavku sploh moteč in lažniv, »tuj« pa tudi žaljiv. Vemo, da so se nedvoumno in zelo zagnano slovenski komunisti podrejali načinu vladanja in vrednotam(?), ki so pa res bile Sloveniji tuje! Boljševiškemu in zločinskemu. Eden njih je gotovo nekoč nekdanji predsednik RS Milan Kučan. Tisti način vladanja ni bil Slovencem samo tuj, bil jim je vsiljen, lažniv, hinavsko sprenevedav, ki je zanikal pravice do resnice, lastnine, osebne svobode in svobode izražanja, izbire svetovnega nazora, povzročil negativno kadrovsko selekcijo in bil celo zločinski, etično negativističen in omejevalen oziroma gojil privilegije, pa še pa še.

Vse to vemo in je bilo že mnogokrat povedano, zapisano, manjkrat sodno dokazano, ker je naše sodstvo še vedno v miselnosti in vrednotah boljševiško in ne dojame časa in vrednot evropske demokratičnosti, pravičnosti, resnicoljubnosti in nepristranskosti, čeprav smo del EZ.

Razočaran, ker Kučan podpira skupino razgrajačev, od katerih večina niti ne ve, zakaj protestirajo

Ne verjamem, da bivši predsednik države Milan Kučan ne ve, kakšne pozitivne vrednote so pred komunizmom Slovencem bile blizu, ne tuje. Zato tudi ne morem verjeti niti razumeti, da se druži in simpatizira z razdiralci pozitivnih vrednot, ki kričijo po ulicah neartikulirane zahteve in nasprotujejo zdravemu razumu in povsem normalnim priporočilom vlade za zajezitev virusne epidemije. Res sem razočaran nad njegovimi stališči in podporo mali skupini razgrajačev, med katerimi večina sploh ne ve, proti čemu in zakaj protestirajo. Se pač zabavajo brez muzike, ko pohajkujejo po ljubljanskih ulicah. Milan Kučan pa bi že moral, glede na bivšo funkcijo, vedeti, kaj je za državljane dobro; in delo sedanje vlade to je, ni tuje.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.