Kdo in kako skrbi v Kopru za državno srebrnino?

Zadnje dneve nas predstavniki Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD), ki ga vodi Kristjan Verbič, redno obveščajo o dogajanju v Luku Koper d. d. V arhivu se nam je nabralo veliko gradiva, odločili pa smo se, da objavimo video reportažo Zbora delavcev Luke Koper, d. d., ki je bila v sredo, 27. 12. 2017. Naslednji dan, 28. 12. 2107, pa je v Portorožu sledila izredna skupščina Luke Koper. Na njej so delničarji Luke Koper, med katerimi je največja država oz. SDH, izglasovali nezaupnico upravi pod vodstvom Dragomirja Matića. Na potezi za končno odločitev o Matiču in njegovi Upravi so sedaj nadzorniki, ki se bodo sestali v petek. Predsednik Uprave Matić je dogajanje na skupščini ocenil za rezultat politične gonje.

Naj samo spomnimo, da vodstvo Luke ni podprlo referenduma o drugem tiru, saj zakon, o katerem je potekalo referendumsko odločanje (kot je sedaj že znano, bo o njegovi usodi odločalo Ustavno sodišče) prinaša Luki dodatne finančne obremenitve. V zadnjem času pa se je še razširila vest, da naj bi bil madžarski vložek v skupno podjetje, ki bo gradilo drugi tir, povezan tudi z zemljiščem na območju Luke, ki pa ni del državnega ureditvenega območja za pristaniško dejavnost.

Predlagamo, da si video posnetek vsekakor ogledate, saj prinaša zanimiva sporočila, kako pristojni skrbijo za naše skupno premoženje.