Igra prestolov

Pivčeva z lahkoto pripravila dve milijardi želja za vstop DESUS v Janševo vlado, ob zadnjih izjavah Marjana Šarca se sprašujemo, je bil morda izvoljen po pomoti.

Ob zadnjih izjavah Marjana Šarca, predsednika Vlade RS v odhodu, se človek res lahko vpraša, ali je bil izvoljen po pomoti ali pa ni razumel vsebine besedila, s katerim je prisegel.

Izjemna priložnost za Šarca po zamenjavi predsednika KNOVSA

Ob izjemnih uspehih slovenske politike in polni malhi denarja se človek vpraša, zakaj predsednik Vlade RS ne zagrabi priložnosti. Če je bil dosedanji predsednik KNOVSA Tonin, ki se odpravlja v vladno službo, ožigosan, da se gre navadne politične spletke, ki se v demokraciji Leninovega tipa ne spodobijo, ima sedaj bodoči poslanec izjemno priliko, da postane novi član, morda celo predsednik te preiskovalne komisije.

Tako bo lahko raziskoval pravilnost zaposlovanja tajne agentke N. H. Ker bo novi premier skoraj gotovo imenoval novega direktorja SOVE, pa mu bo novemu članu KNOVS še vedno ostala možnost, da preiskuje vpletenost predsednika Vlade, ki naj bi posredoval za tajno agentko N. H.

Tako mu ne bo treba izvajati političnega pritiska na druge poslance, saj bo raziskoval samega sebe. Takšni primeri so v naši državni administraciji dokaj pogosti.

Prav sedaj nekdanji uradnik, ki je opustil dolžna dejanja, ko je šlo za ugotavljanje pranja denarja, intenzivno preiskuje prav ta primer. Tokrat je v vlogi direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada.

Odhajajoča ministrica Pivec prerodila DESUS v programu in zahtevah

Pogoji DESUSA za vstop v nastajajočo tretjo Janševo vlado so po hitro oceni težki okoli dve milijardi EUR. S kakšno lahkoto je ministrica v odhajanju sestavila spisek želja, če pa pred časom ni zmogla izpolniti predpisanega obrazca za prijavo dohodka. Seveda je v tem primeru šlo za samo skromnih 35 tisoč EUR. Pri dveh milijardah ji je očitno šlo lažje od rok. Škoda je, da so v DESUS pred časom zavrnili obisk skupine strokovnjakov. Ti bi jim lahko razložili, kje se lahko najdeta tako potrebni dve milijardi za vladni program stranke DESUS. Seveda bi predstavniki skupine strokovnjakov, ki se že vrsto let trudijo prepričati odgovorne, da ravno njihov predlog trase za drugi tir prinaša ti dve milijardi prihranka glede na obstoječo rešitev. Kot je znano, na tej trasi že potekajo pripravljalna dela. Med njimi naj omenimo izjemno nasilne gradbene posege v kraško krajino.

Predstavnikov DESUS mnenje slovenskih vrhunskih strokovnjakov, ki jim ni vseeno, kam oblast poriva našo Slovenijo. V DESUS raje vehementno podpirajo predrago tehnično rešitev drugega tira. Povsem očitno računajo, da bo prav zato kakšen njihov član prišel v nadzorni odbor državnega podjetja, ki bo vodilo celotno investicijo.