Kako bo po aprilskih volitvah, Baba Vanga ni povedala

Volilna kampanja se je začela, še preden je prisegla vlada nezaželenega obraza JJ. Kdor meni drugače, ima, ker živimo v demokraciji, tudi prav, a je vendar ta vlada skoraj dve leti delovala pod dežnikom zahtev po predčasnih volitvah, ki so se kot poletna toča stresale iz grozečih oblakov opozicije, protestov in medijev, a so od tega ostale le lužice.

Opozicija, kot se je potem, ko so se še kot vladajoči dodobra naskakali drug drugemu v lase in se ozmerjali pred žarometi medijev, poimenovala KUL, je s pomočjo kolesarskih protestnikov in večine novinarjev želela poiskati v koruzo odvrženo puško. Zamislili so si lepo zveneče bogato sporočilno ime KUL kot Koalicijo ustavnega loka, a je bila tisti trenutek spregledana njih namera, saj se imenujejo Koalicija užaljenih ličk, narejenih nasmehov in se nam kot četverček najraje predstavljajo tam pred hišo državnega zbora.

Takrat, ko je Marjan Šarec še zadnjič skritiziral svoje dotedanje partnerje in strumno odkorakal iz parlamenta, se namreč ni izšlo po scenariju, kot si ga je zamislil: ljudstvo bo planilo v jok, poslanci pa bodo zahtevali nove volitve in on, Marjan Šarec, bo kot nezamenljiv pobral puškico iz koruze. In še korona jo bo iz previdnosti pred njim zbrisala iz naše dežele.

Iz te zelenjave pa ni bilo mineštre, čeprav so nekateri vztrajno vrteli pedala in jezike v levo in četudi se je Tanja Fajon na mile viže trudila v Evropskem parlamentu, da bi presolila tisto čorbo. Po prišepetavanju stricev globoke, puhle in zatohle države pa je Koalicija užaljenih ličk doumela, da brez novih obrazov ne bo šlo. A čeravno bi bil to Čeferinsko Vesel Golob, jim to ne bi šlo v temeljni koncept, saj so bili njihovi idoli na oblasti, dokler jih matilda ni vzela k sebi.

Kako bo po aprilskih volitvah, Baba Vanga ni povedala

Pa naj jih napišem vsaj nekaj: Vladimir Iljič Uljanov, oba Josipa, Visarionovič in Broz pa družini Castro in Kim. Njihovi predhodniki, idoli malodane večni, zdaj pa naj v svojo koalicijo sprejmejo nove obraze, ki sploh niso sveži, ampak se jih drži pridobitniška karakteristika, češ če so znali dobro poskrbeti za svojo rit, bodo tudi za Slovenijo. Saj je zdaj tudi Levici, katere ideolog je slavni Slavoj Žižek, dobro znano, da z entuziazmom v kapitalizmu lahko nahraniš le kip, ki se mu hodi klanjat Tanja Fajon, zato bo treba udariti tja, kjer je denar. In to bi kajpak zmogli sami, brez novih obrazov, saj se jih je ljudstvo že dodobra navadilo in sprejelo, saj jih naravnost ljubijo tudi najpomembnejši mediji in jim odlično kaže po javnomnenjskih raziskavah; ljudstvo pa tudi ni tako neumno, da bi se izneverilo anketam.

Sklepanje koalicij kajpada ni nič novega, saj so se jih šli v predkoronskih časih tudi na gasilskih veselicah, ko so vlekli štrik čez blatno lužo. In če je šlo takrat za to, katera stran bo na suhem in katera bo končala v blatni luži, gre danes za to, kdo se bo kitil s perjem vladavca in kdo bo opozicijski Kalimero, ki se mu godi krivica. In to vlogo so zdaj dokaj dobro osvojili kulovci. Kako bo po aprilskih volitvah, pa Baba Vanga ni povedala.