Ideološki boj za ohranitev oblasti

prestolTakoj na začetku se zdi, da bo leto 2014 še eno leto radikalnega ideološkega obračuna.

Za Alenko Bratušek Peterle ni primeren za mednarodno funkcijo, ker ne pripada pravi strani. Še hujši del njene izjave o Peterletu je tisti, ki se nanaša na Evropsko ljudsko stranko, kateri je gladko, brez vprašanja, primazala klofuto. To, da je npr. 13 predsednikov evropskih vlad članov te iste Evropske ljudske stranke, za predsednico vlade ni pomembno. Zaradi njene klofute, bomo klofute v obliki različnih izstavljenih računov slej ko prej dobili vsi. Sem mislil, da samo Lukšič nima smisla za gospodarstvo in diplomacijo, sedaj vidimo, da je Bratuškova še hujša. Diskreditacija za vsako ceno. Skratka – revolucija tolče na plan.

Pedro Opeka, ki ga spoštuje ves svet in je po svojih pogledih ter pristopih zelo podoben papežu Frančišku, je preveč katoliški, da bi film o njegovem delu smel dobiti nagrado Prešernovega sklada. Jože Možina je po moje večinoma postranska škoda. Kljub slavospevom papežu Frančišku v globalnih in slovenskih medijih je ob tem primeru kristjanofobija udarila z vso silo.

Vlada in ministrica Anja Kopač Mrak sta napovedali nov Družinski zakonik. Glede na čedalje bolj očitno medijsko kampanjo in druge signale zelo verjetno aktivisti teoretiki spola, ki ne priznavajo, da obstajata ženski in moški spol in iz tega izhajajoče trdijo, da mama in oče nimata za otroka nobenega pomena, spet pripravljajo napad na človekove pravice družin in otrok. Radikalna ideologija spola spet kaže roge.

Kaj pomeni za državljanke in državljane, če v Sloveniji skupaj udari trio: revolucija, kristjanofobija in radikalna ideologija spola? Dejanski šefi tranzicijske levice ne znajo gospodariti, to so dokazali kot komunisti in kot prebarvani demokrati. Najprej jim je zaradi propada gospodarstva propadla država, potem pa so zaradi pogoltnosti prodali Slovenijo tujim bankam in finančnim lobijem, ob tem pa mnogim omogočili, da so si nagrabili ogromno premoženje na račun tistih, ki vsakodnevno pošteno služijo kruh sebi in svoji družini. Možnost, da ostanejo na oblasti očitno vidijo v radikalnem ideološkem boju, za katerega mislijo, da ga edinega lahko dobijo.

Kako se bomo postavili po robu temu triu oz. oblastni želji, ki ga vodi? Molimo in bomo videli.

Foto: Flickr