Hipertenzija – povišan pritisk, predsednika vlade in njegove ekipe!

Spoštovani premier Miro Cerar, ministrska ekipa in državni sekretar g. Jure Leben.

Ker se sprašujete kdo sem, se Vam najprej oglašam kot državljan K. Čeprav se včasih oglašam še v kakšni drugi vlogi ali ob kakem problemu o katerem drugi praviloma molčijo. Povem vam, da sem eden redkih, ki se mu še ljubi ukvarjati z vami in z vašo politiko, ki je izgubila kompas.

Predvolilni projekt ENOJNEGA DRUGEGA TIRA pa je višek – je kaplja čez rob. Za ustavitev tega edinstvenega hibrida, v resnici pa vašega predvolilnega projekta, pač niso dovolj samo argumenti. Zato je potreben referendum. Pričakujem od vas da boste kot deklariran »etični demokrat« in nekdo, ki je leta 2012 pozival državljane na upor, RAVNALI DOSLEDNO IN NA ENAK NAČIN in boste REFERENDUM PODPRLI.

Zakaj tako hlepite in norite za evropskim denarjem ? Morda zato, ker niste sposobni pripraviti vzdržne investicije po STANDARDIH STROKE in v skladu z dolgoročnimi potrebami Luke Koper, lokalnega prebivalstva in potrebami modernizacije celotnega slovenskega železniškega omrežja! To kar predlagate za drugi tir je blokada razvoja Slovenije – ne samo drugega tira, kajti ponujate ENOJNI TIR za DVOJNO CENO. To je največja blokada razvoja. Zato vam Davkoplačevalci sporočamo, da je ta projekt KAPLJA ČEZ ROB. Sicer pa zakon, ki je sicer sam po sebi nedorečen in nekonsistenten ni potreben, zato ga UMAKNITE če ne želite predvolilnega spopada oz. referenduma o VLADI – ne o drugem tiru.

Prav nepojmljivo je, kako se vladi mudi za evropska sredstva za drugi tir. Vendar DavkoPlačevalciSeNeDamo, NE BOMO DOVOLILI, DA SE PROJEKT, ki nima določene investicijske vrednosti, ki ima projektno dokumentacijo, ki ni usklajena z našo zakonodajo, ki nima ustreznih podlag in ekspertiz ter ima po grobi oceni ogromno tunelov in obenem popolnoma ignorira lokalno prebivalstvo in potrebe Luke Koper po čimprejšnji izgradnji, NADALJUJE. Tako nedorečen projekt, ki v javnosti nima niti predstavljenega projektanta, se z javnimi sredstvi ne sme in ne more izvajati!

G. Jure Leben poslušajte si še enkrat svoj zagovor na Odboru za infrastrukturo v DZ ob prvem in drugem glasovanju in ga primerjajte z govori komisarja v Partljičevi komediji »Moj oče socialistični kulak«. Ko boste odkrili podobnost, se boste morda začeli pogovarjati s strokovno javnostjo, ki je preko treh inženirskih združenj kritizirala projekt, državni svet pa je zakon argumentirano in upravičeno zavrnil. Čas je torej za umik, ne za prestiž. NE JAMRAJTE, UMAKNITE ZAKON!

Do takrat pa bomo uporabljali vsa legalna sredstva, da se predragih, na korupciji utemeljenih mega projektov in zakonov o njih, v državi Sloveniji, ne bo več izvajalo. Dovolj je bil TEŠ 6, dovolj je zavoženih investicij na naš račun, skratka dovolj nam je zakonov, ki nas razvojno siromašijo. Dovolj je VOLUNTARIZMA predsednika vlade. ZATO JE REFERENDUM NUJEN. Mi se ga ne bojimo! Vaše neslano etiketiranje na naš račun nam potrjuje, da smo na pravi poti. To je dober obet za referendum.

Gospodje: Cerar, Leben in ekipa! Tudi za vas ni še vse izgubljeno – še vedno imate častni izhod: pomagajte Sloveniji in umaknite zakon!