Zgodil se nam je veliki brat in planet Golob demokracija

Priletela je SVOBODA, ljudsko gibanje, ki je vpilo: »Politične stranke so pasé, politika je k….« in pred volitvami prepričevalo ljudstvo prek progresivnih medijskih zvočnikov.

Naenkrat je bilo vse narobe, kar je prejšnja vladna ekipa naredila (fašistična vlada, je takrat dejal njihov “Odrešenik”, toda to takrat ni bil sovražni govor), čeprav je vlada v živo (obdobje pandemije) speljala celo vodenje EU, kar pa so mnogi povzpetniki pozabili. Imeli smo ekonomske kazalce uspešnosti v samem vrhu EU, tudi zdravstveni rezultati niso bili zanemarljivi. Čeprav so ljudje večinsko spoštovali ukrepe, so iz ozadja vodeni “ljubljanski biciklisti” ob močni medijski podpori in podpori US (naknadna ugotovitev kršenja človekovih pravic zaradi sprejetih odlokov) uspeli prepričati zapeljano ljudstvo, da je bilo vse narobe.

Maloštevilni težko usklajeni zakoni po nujnem postopku so bili tako moteči za “NVO svobodo”, da je bilo treba po hitrem agitprop postopku preprečiti nadaljevanje vladanja prejšnje oblasti, sicer je pretila nevarnost, da bi v nadaljevanju vladanja (ob zmagi na volitvah) hudobni Janša&Co. izvedli zdravstveno, pravosodno, izobraževalno … reformo in množica privilegijev posvečenih naših bi bila tako ogrožena!

Dobili smo medijsko profiliranega doktorja znanosti, ki se je “znanstveno” (mimo vseh zakonitosti) populistično lotil reševanja “zavožene” države. Zaslugo za njegov volilni uspeh imajo predvsem mediji (dreserji javnega mnenja), ki so poskrbeli, da je ljudstvo napredovalo v funkcionalni nepismenosti (!) in volilo mačka v žaklju.

Danes ni več bistvena vsebina, ampak videz. Živimo v medijski virtualnosti. Brez marketinške propagande bi ljudje počasi spoznali, da so žejni peljani čez vodo.

Zgodil se nam je veliki brat (totalitarnost monolitne oblasti, povezane z “neodvisno sodno oblastjo”, ob medijski kolaboraciji) pod krinko “Krištof (Kardelj) dogovarjanja in sporazumevanja” (civilna družba, strateški sveti, komisije, asociacije …)

Jugoslavija je z zanikanjem ekonomskih zakonitosti (ekonomske in politične svobode) propadla.

Slovensko ljudstvo je leta 1990 zmagalo na plebiscitu ne le v zahtevi po samostojni državi, ampak v zahtevi po spremembi poltičnoekonomskega sistema. Danes imamo Planet Golob demokracijo in ekonomijo, kot pravi dr. Janez Šušteršič v svoji kolumni za Siol: »Ker logična pravila na Planetu Golob ne veljajo, je na primer mogoče najprej dodatno davčno obremeniti delo, nato pa napovedati, da ga boš v naslednjem koraku razbremenil, ter pričakovati, da ti bodo verjeli. Nekaj mesecev po tej obljubi je nato mogoče reči, da dela še ne boš razbremenil, ker je treba najprej pravično obdavčiti premoženje – in nato, le nekaj dni kasneje, povedati, da boš vendarle najprej spremenil obdavčitev dela in šele nato premoženja. In potem pojasniti, da sprememba v resnici ni namenjena razbremenitvi. In nato v treh minutah istega intervjuja dvakrat reči, da regresi in božičnice ne bodo obdavčene, in enkrat, da bodo.«

Komu zaupate, dr. Šušteršiču ali preobraženemu nekdanjemu borznemu elektro mešetarju Golobu, ki spreminja družbeno-ekonomsko normalnost ob pomoči puhoglavih NVO kovačevih Nik?1 komentar

  1. Človeka je lahko sram, da je Slovenec. Kateri drugi narod bi volil za svoje predstavnike ljudi, ki mu obljubljajo nižje plače in penzije ter višje davke in cene? Vendar kot večina ljudi lansko leto ni hotela videti uspehov Janševe vlade, tako danes isti ljudje nočejo videti zablod Golobove vlade. Če je človek že nekoliko starejši, skoraj lahko izgubi upanje, da mu bo še kdaj v preostanku življenja bolje.

Comments are closed.