Gibanje Svoboda ni zadnji instant odrešenik

Vir: Facebook

In onih štiristo tisoč volivcev, ki so nasedli Golobovim obljubam o boju proti Janševi diktaturi, o ponovni demokratizaciji naše deželice, o depolitizaciji policije, televizije …, se bo na prihodnjih volitvah z lahkoto odločilo, da zamenjajo svobodo plešočih za kaj lepšega, za kaj oprijemljivejšega, za kaj, kar diši po denarju.

Bomo po zaslugi Gibanja Svoboda in njegovih silvestrovali v nezakurjenih stanovanjih?

Ja, to, kar si je zamislil Robert Golob ali so mu prišepnili strički in tetke iz ozadja ali iz notranjosti globoke države, da je tolikšno število volivcev padlo dol od silnega navdušenja, pa sploh ni skrajni domet ali dosežek kakega gibanja ali stranke. Gibanje Svoboda bo ob vse dražjih naftnih derivatih, elektriki, prehrani, ogrevanju stanovanj, dopustovanjih, skratka ob vsem, kar nam polni življenje, kaj hitro izgubilo podporo tudi onih štiristo tisoč navdušencev, ker kaj ti pomeni v sodobni družbi biti svobodno zaprt v nezakurjenem stanovanju ob prazni shrambi na silvestrovo ob petrolejki ter starinskem gramofonu z eno škripajočo ploščo, lačen in podhlajen?
Zato pričakujte, da se bo slab mesec pred naslednjimi volitvami pojavil pravi odrešenik, ki bo povzročil, da bo več kot milijon volivcev padlo dol od realnega vzhičenja, veselega pričakovanja, saj to ne bo več obljubljena gola svoboda, ampak tisto pravo, vseobsegajoče, čemur se prav nihče ne bo hotel odreči. To gibanje ali stranka bo vsebovalo že v samem imenu svobodo, a ob tem še blaginjo, ki je Golobova svoboda ni prinesla niti je ni obljubljala, zato se ob zdajšnji podražitvi naftnih derivatov kot pomoči prebivalstvu nikar ne razburjajte.

Kako vsaj delno uresničiti želje tako otrok kot staršev?

Če nimate denarja za bencin, se še vedno lahko svobodno odločite, a boste šli peš ali s kolesom. In če vam bo oči ali ata dejal: »Danes smo bili pridni, pa sva se z mami odločila, da vas otroke peljeva skozi ograjo gledat, kako otroci ob bazenu ližejo sladoled, midva z mami bova šla pa zvečer gledat, kako pijejo pivo, je to doseg, ki ga zagotavlja Gibanje Svoboda. Svoboda kot pojem zagotavlja zgolj prosto izbiro brez omejitev in tudi brez luksuza, saj tudi Luka Mesec, prvak strančice Levica, govoreč o večji enakosti – pri priči ga je uslišal Robert Golob in nas potešil z brezmesnimi jedilniki kot možnostjo bolj zdrave prehrane – bržkone ni mislil na enakost, marveč na eno kost za nedeljsko juhico.

Mesec pred volitvami se bo pa spet pojavil nekdo, ki bo imel odgovore na vsa vprašanja

Ja, slab mesec pred volitvami se bo pojavil odrešenik kot predsednik novega gibanja, ki se mu pa prav noben volivec ne bo hotel odreči. Naj vam torej razodenem ime gibanja? Naj vam bo, ko tako milo prosite. Alternativa Golobovim svobodnjakom in obema kulovcema, ki jih bo v hipu posrkalo vase, bo Gibanje Raj Izpod Triglava ali na kratko Gibanje RIT. Le kdo bi se ne odločil za nebesa, za združitev svobode in blaginje, za polno rit, za izobilje vsega dobrega, za pravcato Indijo Koromandijo, za deželo, kjer se cedita med in mleko in tudi pivo v neomejenih količinah?
To ne bo nova Švica, ki so nam jo že obljubljali, to bodo nebesa, na katera ne bo imel vpliva ne Bruselj niti nobena vojna, kot je to Putinovo mrcvarjenje Ukrajine. In če so nas z Golobom opeharili in nam prinesli svobodo v revščini in enakost z eno kostjo, bo Gibanje RIT tisto pravo, kar si res zaslužimo. Boste dali Golobovim sto dni miru ali gremo skoraj na volitve. Torej pojdimo na volitve danes, jutri bo že prepozno!