Za spoštovanje zasebnosti, pa čeprav gre za Tino Gaber

Osebne žalitve gospe Tine Gaber, gospod Pavel Rupar, predsednik stranke Glas upokojencev, ne morejo biti v čast nikomur. Ne morejo biti v čast niti vam, pa čeprav vas številni zelo dobro razumemo. Saj ste vendar doživeli neverjetno veliko število krivic, hudih krivic, z vseh strani politike, pa se vam verjetno še zdaj ni nihče opravičil zanje.

In vendar, tako verjamem jaz, verjetno pa še marsikdo, bi bilo v sedanjem primeru, ko se čuti močno prizadeto gospa prva dama Slovenije, ki je doživela vašo žalitev – morda tudi zaradi kake krivice, ki vam jo je povzročil njen partner, predsednik vlade dr. Robert Golob – še najbolje, da bi se ji spoštljivo opravičili. Ona pa naj velikodušno – saj je vendar prava svetovljanka – sprejme vaše opravičilo. Tako bi bilo za Slovenijo v teh zmedenih časih verjetno še najbolje.
Kajti kakorkoli gospa živi in je živela, ima vso pravico do popolne zasebnosti, še zlasti svojega intimnega življenja. Zato, gospod Rupar, prizanesite, prosim, z neokusnimi opravljivostmi tej naši že tako politično povsem razpadajoči Sloveniji z najslabšo možno vlado in z njenim najslabšim možnim predsednikom. Zato bi bilo, gospod Rupar, vaše gentlemansko opravičilo še najboljši poskus sprave. Gospa prva dama pa bi s spravnim odpuščanjem lahko pokazala vso svojo svetovljansko velikodušnost in širokogrudnost, ki je velikokrat hudo primanjkuje.
Navsezadnje, tako bi morda gospa Tina Gaber dokazala, da je prav ona še najboljše, kar imamo zdaj v vladajoči politiki?! Osebno sem ji odpustila tisto ponesrečeno “reševanje” krav, zato verjamem, da je prav naša prva dama verjetno res najboljše, kar imamo v levi politični eliti, kolikor je to sploh mogoče, ob tako slabi vladi, ki pa jo žal vodi prav njen partner dr. Golob.
On, on pa je problem! Je namreč res najslabši predsednik vseh dosedanjih vlad v samostojni Sloveniji. Pa ni takšen  zaradi svoje pogosto skrajno leve politike, kje neki! Njegovo obupno slabo vodenje vlade je takšno predvsem zaradi njegovega katastrofalnega nepoznavanja slovenske politike, njene zgodovine ter predvsem zaradi njegove popolne nesocializiranosti.  Je tako rekoč brez socialnega čuta, brez sočutja in brez minimalnega smisla za pravičnost. Vse to pa je žal osnova ali doktrina njegove politične igre nepremagljivega diktatorja, pravega despota. To pa pogosto privlači nekatere ženske, tudi zelo samostojne in izobražene, ki pa so doživele kako hudo krivico. Ob diktatorjih pa takšne – največkrat odlične, samostojne,  ženske, ki v vsem presegajo svoj moški, diktatorski ideal, zahrepenijo po zaščiti. Pa ne bi smelo biti tako, ampak je, žal.
Kar pa je še najbolj presenetljivo, po svoje pa tudi protislovno, dr. Golob nima, kar je že večkrat dokazal, resnično nima sposobnosti niti za najosnovnejšo logiko mišljenja in posledično tudi odločanja. Še najmanj pa kot predsednik vlade. Vse, česar se loti, se spremeni v eno samo velikansko zmedo. Takšen je kljub svojemu briljantnemu doktoratu iz matematike. Kar pa niti ni tako redek primer, niti pri največjih matematikih, ki jih v logičnem mišljenju pogosto močno presegajo že povprečni detektivi in davčni strokovnjaki, o čemer na primer lahko beremo v boljših literarnih in filmskih detektivkah.
Domnevam, da o dr. Golobu približno tako mislimo zelo številni v Sloveniji. Predvsem pa verjamem, kako smo številni tudi prepričani v to, da ima gospa prva dama Slovenije Tina Gaber pravico do opravičila. Pa naj bo njen partner še tako problematičen predsednik vlade.
Njuna zasebnost je ravno tako nedotakljiva, kakršno mora biti tudi zasebno življenje vseh državljank in državljanov Slovenije. Pa naj bo osebno življenje prve dame Slovenije primerljivo s svetniškim – ali pa z življenjem moderne, samostojne in svetovljanske, izobražene aktivistke za varstvo živali ter uspešne vplivnice – vso pravico ima, kot mi vsi, da živi tako, kot želi sama, vse do takrat, dokler je njeno osebno življenje v skladu z zakoni in ustavo.
Frančiška Buttolo


1 komentar

  1. Kakšna gospa, prosim lepo?
    Agresivna povzpetnica, brez kančka sramu se vsem na očeh posmehuje celotni Sloveniji. Ona se iz nas norčuje, mi pa naj ne bi smeli niti povedati, kaj si o njej mislimo? Ne gospa Butolo, umazano ste se spravili na g. Ruparja, ki mu ta povzpetnica grozi s sodiščem.
    Jih pač imamo, eni so jih pač očitno želeli, eni pa ne. Bratušce, Klakočerke, Grgurevičke, Fajonke, Vrečarce. Nesramne povzpetnice. Norčujejo se iz nas, mi pa jih naj ne bi smeli niti kritizirati. Ker so ženske? Sveta preproščina, sovražni govor?
    In potem še, njuna zasebnost? Kako? Če premier nekaznovano krade kot sraka, če sesuva Slovenijo v prafaktorje, če se na naše stroške gre turizem s svojo priležnico, naj bomo torej tiho?
    Ne, hvala, gospa Butolo.

Comments are closed.