Čas je, da država proda STA najboljšemu ponudniku

V zadnjih desetih dnevih smo lahko veliko brali in poslušali o veliki donatorski akciji za STA, ki jo je uradno organiziralo Društvo novinarjev Slovenije (menda edino cehovsko združenje časnikarjev, ki deluje v javnem interesu???), dejanski pokrovitelj pa je bila tranzicijska levica s svojimi botri. Objavili so, da so preko sms in drugih donacij zbrali skoraj dvesto tisoč evrov.

Realen pokazatelj donatorske akcije STA bi bila objava velikih donatorjev

Po eni strani lahko zaploskamo, saj so s tem dokazali, da lahko ta medij financirajo sami, če jim toliko pomeni. A pozor – številkam ne moremo verjeti na lepe oči. Namreč, kot je na twitterju opozoril Tomaž Štih: realen pokazatelj donatorske akcije bi bila objava t. i. velikih donatorjev, torej vseh, ki so darovali več kot sto evrov.

Koliko je bilo tu slamnatih podjetij in raznih nevladnih organizacij, ki se sicer financirajo iz proračuna? In koliko sms-sporočil je dejansko priletelo s službenih telefonov, kjer stroške prav tako krije proračun?

To so ključna vprašanja, ki šele odpirajo problem stalnega ribarjenja v kalnem na področju financ. Največje žrtve tega početja pa so tisti, ki bi na STA radi v miru delali, vendar so ves čas pod hudim pritiskom politike. Vemo, katere – tiste, ki si je STA izbrala za svoj poligon pohoda na oblast in za politični projekt št. 1.

In morda je prav zato čas, da država proda STA najboljšemu ponudniku. Kar je za našo nacionalno skupnost, kjer je socializem prevladujoča miselna matrica, očitno bogokleten predlog (več)