Sprašujem Vas, levičarski sodržavljani, kje so Vaše dostojanstvo, sram in vest?

Levičarski sodržavljani nadaljujejo družbeno hajko in kolesarjenje, ki so izraz komunistične logike, zavračanja demokracije in sodelovanja z drugačnimi.

Levičarski sodržavljani nadaljujejo družbeno hajko in kolesarjenje, ki so izraz komunistične logike, zavračanja demokracije in sodelovanja z drugačnimi. To se dogaja 75 let od konca druge svetovne vojne, ki je pomenil za Slovence uvedbo totalitarnega režima in izvršitev narodnega in razrednega genocida na vsemi, ki niso bili pripravljeni sprejeti komunistične nadoblasti. Medvojna in povojna revolucionarna delitev je uzakonila privilegije nekaterim, drugim vzela življenja in druge svoboščine.

Žal se valovanje teh mehanizmov nadaljuje tudi v tridesetih letih demokratične države. Kljub spravni maši v Kočevskem Rogu ob morišču pod Krenom država ni zagotovila pogojev za zaščito žrtev in celotno popravo krivic, za enakost pred zakonom in svobodo izražanja. Še več: danes se ponavljajo pozivi na umor ljudi, ki ne dopuščajo več privilegijev naslednikom bivšega režima.

SD polaga vence revolucionarju Kidriču, odgovornemu za umore rojakov. Zgraža se nad genocidom nacistov in fašistov, ne obžaluje pa komunističnega nad Slovenci.

Korak k sodelovanju pa je, da sta se letos predsednika države in vlade poklonila padlim in pomorjenim ob žalni slovesnosti v Rogu in na Turjaku. Kako torej preseči logiko revolucije, ki je omadeževala tudi partizanski boj za osvoboditev Slovencev in so ga komunisti v najtežjih časih okupiranega naroda izrabili za svoj nasilni pohod na oblast?

Komunisti so zlorabili partizanski osvobodilni boj

Spomnimo, da je VOS v okupirani Sloveniji z uzakonitvijo od jeseni 1941 v dobrem letu pomorila okoli tisoč vodilnih demokratičnih Slovencev: dr. Lamberta Ehrlicha, Iva Peršuha, dr. Marka Natlačena in druge, po vojni pa izvensodno pomorila privržence demokratične Slovenije in drugih narodov, povzročila odhod velikega števila Slovencev, mnoge pa oropala. Berite Novo Slovensko zavezo, knjige Tamare Griesser-Pečar Razdvojeni narod, Jožeta Možine Slovenski razkol in druga dela o tragični usodi naroda, za kar so komunisti zlorabili partizanski osvobodilni boj. Gre torej za genocid nad narodom, kar potrjujejo farne spominske plošče po Sloveniji. V OF in po deželi je partija odstranila vse, ki so bili proti njenemu nasilnemu prevzemu oblasti, ki ga je uzakonila Dolomitska izjava marca 1943. Posledica je bil povojni genocid, izvensodni pomor domobrancev in drugih nasprotnikov komunizma.

Očitno v Sloveniji nekaterih še vedno ni sram ne laži ne prevar

Prof. Lambert Ehrlich je že v Spomenici Italijanom spomladi 1942 očital okupatorjem, da izvajajo teror in ga dopuščajo še s strani komunistov nad Slovenci ter tako oboji ubijajo nedolžne, ne kaznujejo pa povzročiteljev. Že jeseni leta 1941 je v spomenici Slovenski problem neuspešno pozval k podtalnemu organiziranju demokratičnih sil v delu za samostojno, demokratično Slovenijo v povezavi z drugimi narodi. Če bi ga poslušali, bi preprečili partijski prevzem oblasti. Zato leto 1945 pomeni sicer konec vojne, a obenem začetek suženjstva. Nasilje pa se v prikritih oblikah nadaljuje tudi v demokratičnih razmerah, kar potrjujeta sedanja družbena hajka in kolesarjenje, ki so izraz komunistične logike, ki ne sprejema demokratičnih načel, tj. sodelovanja z drugačnimi.

Očitno v Sloveniji nekaterih še vedno ni sram ne laži ne prevar. Iz zgodovine pa naj bi se učili, da ne bi ponavljali njenih zablod.

Le nekateri naj vladajo, drugi naj se podredijo, ne glede na ceno za narod in državo

Demokracije ni, če naj bi vladali le nekateri. Zato je treba braniti samostojnost ljudi in ustanov in preprečevati propagando, ki ustvarja nove in nove domnevne sovražnike, ki naj bi jih bilo treba izključiti. Ehrlich je pred smrtjo poleg nasilja okupatorjev grajal tudi te komunistične prevare. Zgodba se zdaj ponavlja, saj bi imeli nasledniki brez resnega družbenega dela in ob puhlih frazah še kar naprej oblast v državi, da ne govorimo o njihovi včasih že kar zločinski retoriki in sejanju sovraštva. Slovenci bi se morali zamisliti nad tem.

Današnja komunistična logika je podobna takratni: le nekateri naj vladajo, drugi naj se podredijo, ne glede na ceno za narod in državo.

A zaradi te logike smo med vojno in po njej po moriščih ali v izgnanstvu izgubili cvet krščanskega in demokratičnega naroda. Sledila je negativna selekcija, delitev na prave in neprave ter orkestrirana gonja za oblast in privilegije do dandanašnjega dne.

Sprašujem Vas, levičarski sodržavljani, kje so Vaši dostojanstvo, sram in vest?

Osamosvojitelji so nam pred tridesetimi leti v Demosu sicer ustvarili državo, a so jo z gospodarskimi, pravnimi in medijskimi privilegiji spet prevzeli tisti, ki danes vpijejo, da je treba odstraniti Janševo vlado.

Ali ni že čas, da temu rečemo že enkrat ne, se postavimo na svoje noge ter končamo izkoriščanje naroda in države le za nekatere?

Sprašujem pa Vas tudi, levičarski sodržavljani, kje so Vaši dostojanstvo, sram in vest? A ne glede na to si bomo za resnico, pravičnost in blaginjo te družbe prizadevali z doslednim in vztrajnim delom za demokratično in svobodno Slovenijo. Miren in blagoslovljen dan državnosti vsem, ki se tega zavedate in tako delujete!