Levica nastale razmere ob epidemiji vidi kot pretvezo za vzpostavitev diktature

Levica nastale razmere ob epidemiji vidi kot pretvezo za vzpostavitev diktature Foto: STA
Levica z močno podporo osrednje televizije in časopisnih hiš hoče izkoristiti nastale razmere, da bi si povrnila oblast, ki jo je z odstopom zapravil Šarec

Slovenska levica nastale razmere, ki so nastale z razglasitvijo epidemije, razume kot pretvezo za vzpostavitev diktature, velika večina Slovencev pa soočenje z zunanjo nevarnostjo, ki jo je prinesel človeškemu življenju sovražni virus, jemlje skrajno resno. K temu jim nemalo pomaga tudi nova vlada, ki jo je sestavil Janez Janša.

Celo ljudje, ki Janše nikoli ne bi volili, priznavajo, da je eden redkih, če ne edini slovenski politik, ki je sposoben te krizne razmere obvladovati in jih premagati.

Težave so dvojne narave. Prva je, da medicinska znanost kljub velikemu napredku, ki ga je dosegla v zadnjih desetletjih, o tem virusu premalo ve. Številni zdravniki in ostalo medicinsko osebje dobesedno izgorevajo pri delu. Žal niso prepričani, da bodo uspešni, ker s tako boleznijo nima nihče izkušenj. Z istim problemom se sooča vlada, ki dela na podlagi mnenj medicinskih strokovnjakov vse, da bi bila uspešna. Pri začetku svojih izjemnih, tudi celonočnih naporov in priprav (ministri njegove vlade so vidno izčrpani) so imeli to smolo, da prejšnja vlada ni storila skoraj ničesar, da bi bila država pripravljena. V najbolj kritičnem trenutku je odstopila in bila pripravljena vse podrediti novim volitvam. K sreči je nekatere srečala pamet in ti sedaj rešujejo nasedlo državno ladjo.

Levica hoče izkoristiti nastale razmere, da bi si povrnila oblast

Na leto 1941 starejše slovenske državljane spominja dejstvo, da hoče levica izkoristiti nastale razmere, da bi si povrnila oblast. Prav iz istih namenov so tedaj komunisti razbili enotno protiokupatorsko voljo Slovencev in jih sprli med seboj do smrti. Akcijo so tokrat začeli »akademiki«, med njimi številni ljudje, povezani z nekdanjo UDB-o, in vreščijo, kako vlada ogroža demokracijo. Ljudje, ki so bili vedno proti demokraciji, so se postavili na čelo njenega varovanja.

Močno podporo so takoj dobili v osrednji televiziji in časopisih, ki jih bolj kot kdaj poprej (rezultat načrtnega dela Šarčeve vlade) podpirajo Kučanovi ljudje. Razglašajo se za levičarje in demokrate. V resnici niso ne eno ne drugo, ampak zgolj oni, ki hočejo živeti na račun države. Med njimi je tudi zelo močna skupina jugonostalgikov, ki Janšu ne morejo odpustiti, da ni več njihove »Juge« in samoupravnega socializma.

Njihova taktika ima več obrazov. Izpostavimo samo naslednja dejstva. Trdijo, da Janša pretirava z ukrepi, da razmere sploh niso tako hude, da mu gre zgolj za to, da bi vladal kot vojaški diktator. Loteval naj bi se jih napačno, nestrokovno, ideološko …

Skratka, če si v Sloveniji levičar, moraš govoriti, da so poročila in fotografije iz sosednje Italije ponaredki Janševe propagande.

Ljudje jim iz strahu za lastno prihodnost trenutno še ne nasedajo, toda dejstvo je, da bodo uspehi sedanje vlade izkoriščeni za propagando, kako so imeli prav. Zaradi ekonomskih in socialnih težav, ki bodo tej epidemiji sledile, bodo organizirali množične in nasilne demonstracije. Podprli jih bodo zlasti tisti, ki jim sedanja vlada ni omogočila, da bi ob katastrofi obogateli. Takšna dejanja so že napovedali s pritožbami na Evropski svet, ki jih bo podprl. Evropska levica dosledno onemogoča razpravljanje o nekdanjih zločinih komunistov, od teptanja človekovih pravic do množičnih pobojev.

15.000 pomorjenih rojakov pred 75 leti narekuje previdnost

Številni, ki so jih tedaj peljali na morišče, niso verjeli, da je kaj takega mogoče. Sedanja slovenska levica ne skriva mnenja, da so bili ti poboji upravičeni. Posamezni, in to mladi(!), obžalujejo, da jih niso še več. Tožilstvo, ki bi moralo kot organ za zaščito državljanov in države take preganjati, se ne zgane. Vrana vrani ne izkljuje oči. Tisti, ki so najbolj glasni zoper sedanjo vlado, hočejo ob 30-letnici spominske maše v Kočevskem rogu prirediti nekakšno znanstveno-politično manifestacijo, s katero bodo dokazali, da smo se takrat Slovenci že spravili, da jim je vse oproščeno. Nočejo biti samo vladarji države, ampak tudi »resnice«, ki je ena največjih laži v slovenski zgodovini.