S. Granda, Družina: Brez presenečenja

Ko je na volitvah zmagala levica, smo vedeli, da bodo žrtev njenega vladanja delavni ljudje in Cerkev. Ker predvolilnih obljub ne morejo izpolniti (levičarji nikoli in nikjer niso bili dobri gospodarji, kvečjemu dotlej, da razdelijo, kar so predhodno ustvarili drugi), se rešujejo s sklicevanjem na krivca. Najdejo ga med svojimi žrtvami in ga tako dvakrat ubijejo. Bolj premeteni preproste ljudi zaposlijo še s problemi, kot so npr. istospolno usmerjeni. Pri njihovem odnosu do vere, predvsem katoličanov, ne gre le za posledice politične igre, ampak za sovraštvo. Mnogim je bistvo levičarstva. Novejša zgodovina je polna dokazov. Zato pri nas tak odnos do cerkvenega šolstva, sofinanciranja obnove verskih spomenikov, družinski zakonik … Nazadnje in v posmeh vernim ustanovijo komisijo ali svet za urejanje odnosov z verskimi skupnostmi. Ker verni zanje niso pravi državljani, ker zakoni in ustava zanje ne veljajo. Takšne komisije ali sveti so prvovrstna lumparija, organi za izigravanje osnovnih pravic vernih. Dejansko jih oblast pripravi do tega, da aktivno sodelujejo pri lastnem mučenju in zaničevanju. Če morejo, oblastniki še ščuvajo ene proti drugim, najraje protestante proti katoličanom. Očitno nekateri v Cerkvi ne morejo razumeti, da ji pomena ne dajejo stiki z nosilci politične oblasti, ampak »beseda zveličanja za ljudi, zlasti za uboge na obrobjih življenja«.

Napadi na Cerkev zaradi odnosa do spremembe družinske zakonodaje (ta je bila napovedana kot prvi ukrep ministrice, ki je nasledila nekdanjega ministra in sedanjega rektorja ljubljanske univerze dr. Svetlika, skupaj pa sta kot še nihče v zgodovini poslabšala položaj slovenske revščine) nas niso presenetili. Zabavno je bilo pričakovati, kako bo predsednik vlade, ki je take namere zanikal, ta manever izvedel. Takoj so mu priskočili na pomoč »znanstveniki« za proučevanje religije, sadovi dela dr. Zdenka Roterja, specialista za preganjanje Cerkve.

Več lahko preberete v Družini.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.