S. Granda, Družina: Boj za preživetje?

Zbiranje podpisov proti noveli družinskega zakona je bil v zadnjih letih eden najbolj veselih dogodkov. Že nekaj časa tožimo, kako so ljudje siti politike. Tokrat se je pokazalo, da ni res, da jim je treba stvari prav predstaviti. Večina mislečih je namreč uvidela, da novela zakona ne izpolnjuje namena, kot so nam ga hoteli predstaviti njeni zagovorniki, ampak gre predvsem za žaljenje in poniževanje vernih in Cerkve. Če kdo temu ne verjame, naj samo pogleda v razne slovenske »neodvisne in nepristranske« časopise. Angažirali so praktično vse protiverske pisune in jim dali na razpolago vse možnosti. Ko sem zjutraj prižgal radio, sem mislil, da gre za specialno postajo istospolno usmerjenih. Ko oblast ne ve, ne kam ne kako, ko se razmere slabšajo, je za njih najbolj smiselno, da ljudi zaposlijo z ideološkimi problemi. »Naši« so to začutili ter s številom podpisov in zlasti časom, ki so ga potrebovali za njihovo zbiranje, dobesedno prestrašili levo oblast, ki je morala zbiranje prepovedati, da ne bi doživela še večjega poraza. Naenkrat so se organizirali za »zakonitost«. Za pravno državo te volje ne zmorejo. Dokaz, da je gospodarski kriminal nekaterim temeljni interes. Se bodo pomladni politiki kaj naučili iz tega primera?

Da je tako, se je lahko prepričal, kdor je spremljal tragikomedijo v zvezi s Telekomom in/ali ministrom za obrambo. Nekdo si domišlja, da je zmagal na volitvah ali da je predsednik vlade nesposoben vladanja. K sreči je spoznal igro, ki traja od prvega dne koalicije, in povedal, kdo je kdo v vladajočem razglašenem orkestru. Predolgo traja! Posledice so za tiste nekdanje komuniste, ki se trenutno imenujejo socialdemokrati, neobetavne. Ob prihodnjih volitvah jih po mnenju političnih analitikov in tudi številnih njihovih članov ne bo več v parlamentu. Premagala jih bo Združena levica, h kateri se množično selijo komunisti, ki jim v sedanjih časih ta politična opredelitev ni prinašala materialnih in oblastnih koristi.

Več lahko preberete na strani Družine.

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.