Public enemy: Kučan vas ima za norca

O predsedniku Foruma 21, omrežja vseh omrežij, ki nam je ukradel državo.

Razvpiti predsednik Foruma 21 Milan Kučan, ki je v zadnjih tednih sprožil agresivno medijsko kampanjo za povrnitev etičnih vrednot slovenski politiki, je v ponedeljkovem intervjuju za revijo Reporter priznal, da se je maja 2009 v ljubljanski slaščičarni Zvezda srečal s hrvaškim poslovnežem Brankom Roglićem zaradi nakupa Mercatorja.

Isti Kučan je maja 2009 v slaščičarni Zvezda nemo zrl v steklenico kokakole, ko so novinarji Financ pristopili k njemu in Rogliću in se je Roglić pred molčečim Kučanom novinarjem zlagal, da sta se srečala po naključju in se nista pogovarjala o Mercatorju.

/ … /

Na konkretno vprašanje, ali drži, da iz ozadja vodi državo, je Kučan na Info TV odgovoril: “Zanima me, od kod so te govorice, da upravljam državo iz ozadja. To je več kot neumnost. To je prav bebavost. Praktično celo življenje sem preživel v politiki, a nikoli nisem deloval iz ozadja.” (Kučan: Da vodim državo iz ozadja? Bebavo!, Finance 19. januarja 2001)

/ .. /

Kučan je o sestanku z Roglićem v slaščičarni Zvezda med drugim dejal: “Poklical me je, ko so prodajali delež v Mercatorju, da bi me vprašal, ali je sporno, da se on kot Hrvat pojavi kot interesent za odkup deleža v Mercatorju.” (Reporter, št. 5, 31. januarja 2011)

/ .. /

Kučan se je v zadnjih tednih znova samooklical za varuha etičnih vrednot v politiki, hkrati je pred novinarji Financ maja 2009 v kavarni Zvezda z molkom podprl laganje hrvaškega podjetnika o Mercatorju. Isti Kučan vas ima za norca, ko trdi, da v ozadju ne odloča o pomembnih političnih in ekonomskih vprašanjih naše države, hkrati pa k njemu hodijo tuji kupci po soglasje o prodaji največjih slovenskih podjetij. Kučan je tisti vodja mreže vseh mrež v državi, ki nam je že zdavnaj ukradel državo.

Več: Finance