Prizadevajmo si za kulturo življenja

Cerkev Marije kraljice miru na Kureščku
Cerkev Marije kraljice miru na Kureščku

Občestvo je nekaj čudovitega in močnega, kar nam je življenjsko pomembno še posebej v časih hudih preizkušenj. Povezani  z Gospodovo pomočjo bomo zmagali tudi takrat, ko smo teptani, ker smo punčica Njegovega očesa.

Kratene so nam osnovne človekove pravice

Slovenski narod je stiskan, kratene so mu osnovne človekove pravice, kristjani v svetu in doma smo vedno bolj ogroženi in izpostavljani.  Brezposelnost bremeni velik del Slovencev, mnogi že trpijo hudo pomanjkanje, celo lakoto, kratena je neizpodbitna pravica do življenja vsakega človeka od spočetja do naravne smrti. Kristjani smo postali tarče uničevalskih struktur, za katere je uničevanje vsega, kar je krščansko, ne samo sprejemljivo, ampak hvale vredno dejanje. Pred prostozidarji je svarila že Marija na Kureščku /glej sporočila s Kureščka/. Magijo pa smo zapisali v našo zastavo oz. grb – zakaj že?!

V svetu vsako leto umre petina milijona žrtev nasilja zaradi verskega prepričanja, med njimi je ogromna večina kristjanov. Vrednote so dobile negativen predznak. Naša država bi omejila versko svobodo tudi s tem, če bi uvedla visoke dajatve na objekte, ki služijo verskim dejavnostim. To bi bil unikum v Evropi in verjetno še dlje. Le zelo redke izjeme bi zmogle tako breme. Medtem pa v državnih šolah in vrtcih, v okviru prostočasnih aktivnosti in pod krinko izobraževanja delavcev, gostijo vzhodnjaško duhovnost, ezoteriko in magijo. Bog ne daj, da bi si omislili kako krščansko dejavnost, npr. katoliško meditacijo ali seminar »Spoznaj Jezusa!« Še blagoslov šole, ki ga je opravil od vaščanov poabljen katoliški duhovnik, je sprožil afero državnih razsežnosti. Dalaj Lama, verski voditelj, ki je v svoji domovini izvajal genocid nad muslimani, pa je lahko na univerzi in gimnaziji svobodno širil svoje prilagojene poglede za javnost! Pa prikrito implicirana teorija spola, ki je, brez vsakršnih posledic za odgovorne, že prizadela tudi otroke v vrtcih in šolah. Ljubljanski župan podeljuje certifikate za LGBT-prijazne vrtce, šole, zdravstvene domove!?! In to »ubogljivim in upogljivim«, za davkoplačevalski denar »strokovno ustrezno obdelanim« institucijam, ki jim godi žvenket »spodbud«. Nekateri pa se samo bojijo sankcij delivca davkoplačevalskega denarja?! Ukradli so nam mavrico. Kam plovemo?

 Kultura življenja je naš cilj!

Slovenci še ne vidimo izhoda iz hude gospodarske, moralne in etične krize. Job nas v 5. poglavju 8-9 in 12. ter 16. vrstica nagovarja: «Jaz pa bi šel k Bogu in bi svojo zadevo predložil Bogu, ki dela čudovite stvari, polne čudežev brez števila… uničuje naklepe prekanjenih, njihove roke ostanejo brez uspeha… Tako ima revež upanje, krivica pa mora zapreti svoja usta.«

Morda pa je to trenutek, ko imamo dober razlog, da kot krščansko občestvo stopimo skupaj in z Božjo pomočjo zmagamo. Da, zmagamo! Saj nam Sveto pismo obljublja, da bomo z Bogom zmagovali! Tako je pred tisočletji v spopadu zmagoval Izrael – 2 Mz 17,11: »Ko je Mojzes držal roke kvišku, je zmagoval Izrael, ko pa jih je povesil, je zmagoval Amálek« – podprimo torej »Mojzesove roke«!

Bitka pri Lepantu nam daje zgled

Da smo majhni in nemočni? Vsaj drugo ni zakonitost, če se povežemo z Bogom! Pred pol tisočletja je bila znamenita in odločilna bitka pri Lepantu med krščansko floto in Otomanskim cesarstvom. Krščanska flota je bila v nezavidljivem položaju, mnogi kristjani po Svetu in poveljniki flote s cesarjem na čelu pa na kolenih pred Marijo in z jagodami rožnega venca v rokah. To je bila prva pomorska bitka, ki jo je izgubil Otomanski imperij.  Bitke torej ni dobila premoč v orožju in možeh, ampak je bila dobljena po srčni in zaupni molitvi mnogih kristjanov. Kot nas spodbuja Gospod v 1 Mkb 3,19 »Zakaj zmaga v boju ni odvisna od velikosti vojske, ampak od moči, ki pride z neba!«. Tudi vojne za svobodno Slovenijo v boju z JLA-vojsko nam niso izborili le hrabri vojaki in tanki, ampak nam je svoboda bila podarjena po molitvi mnogih na Marijino priprošnjo, o čemer pričajo Marijina sporočila s Kureščka. Ora et labora!

Prizadevajmo si torej, da bi zavladala v Sloveniji kultura življenja. Združujmo se eno uro tedensko, kot priporoča Marija na Kureščku, v molitvena občestva in skupine, majhne in velike. Vsakodnevno prosimo za blagoslov naše lepe domovine in vseh ljudi sveta! Zajemajmo v Izviru milosti, bodimo luč in prinašajmo upanje. Zmaga pripada Svetlobi!