Prejeli smo: NSi Ljubljana podprla Damjanoviča za župana

Foto: NSi.
Foto: NSi.

Mojca Kucler Dolinar, nosilka liste NSi, vabi Ljubljančane, da gredo na volitve in podprejo listo NSi Ljubljana. Pravi, da program ostaja enak, saj se bistvene stvari v zadnjih štirih letih niso premaknile dosti na bolje. Ob tem še dodaja: »Tudi mi vidimo nekatere prenove tlakov, cest in fasad, vendar se nam tu postavlja vprašanje, s kolikšnimi sredstvi smo prišli do tega. Po drugi strani pa so tu mnoge izgubljene priložnosti za Ljubljančane. Od nerealiziranih projektov komunalne infrastrukture, izgube delovnih mest, ko se tuja podjetja zaradi slabih pogojev v Ljubljani selijo v sosednje kraje ali celo prestolnice sosednjih držav. Glede pridobitve evropskih sredstev pa je tako ali tako jasno, da s strani župana ni prevelikega interesa, saj v tem primeru ni mogoče izpeljati poslov znotraj “velike družine”. To ostaja velik problem. Tega se ne da odpraviti brez bolj uravnotežene sestave mestnega sveta in četrtnih svetov ter nujne zamenjave župana.« Mojca Kucler Dolinar vabi, da Ljubljančani podprejo kandidate NSi Ljubljana za mestni svet in četrtne svete, ker imajo odgovore za prihodnost Ljubljane.

Glede podpore Damjanu Damjanoviču, neodvisnemu kandidatu za župana, je Mojca Kucler Dolinar povedala, da se kandidat v celoti strinja z izhodišči, ki jih v programu NSi Ljubljana dajejo kot prioriteto: »Oblikovanje liste projektov s področja komunalne infrastrukture v sodelovanju s četrtnimi skupnostmi učinkovita, pravična in transparentna poraba finančnih sredstev pregled nad poslovanjem javnih podjetij se mora vrniti v pristojnost Mestnega sveta črpanje evropskih sredstev mora postati učinkovitejše postavitev temeljev za elektrifikacijo mestnega prometa itd. Poleg tega je Damjanovič kandidat, ki nima svoje liste, kar mu bo po izvolitvi dajalo široke možnosti za sodelovanje z vsemi svetniškimi skupinami.«

Prav programska sorodnost predstavlja tisto prednost, zaradi katere je Damjanovič po oceni NSi Ljubljana najbolj primeren kandidat. Kandidat, ki mu je vredno dati svoj glas.

NSi Ljubljana

_______________
Časnik je še vedno brezplačen, ni pa zastonj in ne poceni. Če hočete in zmorete, lahko njegov obstoj podprete z donacijo.