S. Granda: Perverzije slovenske politike

Ko je propadal komunizem, delavec ni dvignil roke v njegovo obrambo Foto: STAMarjan Šarec, predsednik slovenske vlade, nas ne neha presenečati. Ni partizanske proslave, očitno zelo uživa v njihovi ikonografiji, ki se je ne bi udeležil in na njej kakšno »spustil«. Zadnja je tista, da jih je za Evropo preveč padlo, zato ne more dopustiti, da bi propadla. Zelo verjetno je ta njegova misel svetovna »pogruntacija«. Glede na okolje, kjer je bila izrečena, lahko domnevamo, da sedaj že partizanom pripisuje, da so se borili za Združeno Evropo. Verjetno je to nadgradnja trditve, da bi bili Slovenci še vedno okupirani in bi na Menini planini še vedno slovenski Štajerci v nemških uniformah preganjali partizane, če nas in Evrope ne bi prav oni osvobodili leta 1945. Kaj sovjeti, kaj Amerikanci, partizani so zavzeli Berlin in na Brandenburška vrata nataknili slovensko zastavo z rdečo zvezdo. Vse ostalo, kar trdijo zgodovinarji, so ponaredbe, revizionizem, bi rekel gospod predsednik.

Konvertiti so vedno skrajneži

Ob predsedniku vlade, ki je utelešenje usmerjenega izobraževanja, so lahko slovenski komunisti, resnično radostni. Lahko se obnašajo tako kot tisti Rom v Škocjanu, ki mi ob vsakem srečanju pripoveduje, kako je njegov zet, ki je »civil«, hujši kurji tat kot celo naselje skupaj. Konvertiti so vedno skrajneži.

Ob sprejemanju zakona, ki naj bi pomagal uničiti katoliško osnovno šolstvo, gospod predsednik odkrito izjavlja, da verjetno ne bo veljal, ker ga bo ustavno sodišče moralo razveljaviti. Ali ni prisegel, da bo spoštoval ustavo? Zakon predlaga vlada pod njegovim vodstvom, torej kot predsednik zavestno deluje protiustavno! Za tak cinizem, še nisem slišal.

Seveda so še hujši lažnivci. Poglejmo samo predlagatelje komuniste, toda oni to zavijajo v najstrožje možno spoštovanje ustave. Sama demokracija in ustavnost sta jih! Počasi nas bo moralo biti takega predsednika vlade strah. Zelo verjetno bo enako ravnal, ko se bodo komunisti znova odločili za množične poboje. Ne misliti, da tega niso sposobni. Che Guevara je bil primer patološkega morilca. Kateri vsi poslanci nosijo majice z njegovo podobo? Celo evropski! Ubijanje nasprotno mislečih, tistih ki dejansko ali bi samo mogli ogrožati njihovo oblast, je temeljna abeceda njihovega vladanja. Lenin jim je tu nesmrtni in nedotakljivi učitelj. Zakon vladanja!

Marjan Šarec ni sposoben trezne presoje o zgodovini

Slovenci takšno ubijanje poznamo že od madžarske boljševiške revolucije, ki je pljusnila tudi v Prekmurje. Ni slučaj, da je Milan Kučan postavil na začetek proslav njihovega komisarja madžarona Vilmoša Tkalca. Težave z kolaboracijo, ki jih ima gospod predsednik slovenske vlade, dokazujejo, da trezne presoje o zgodovini ni sposoben.

Se je kdaj vprašal, zakaj so komunistični partizani 7. februarja 1945 v Porčinju pobili 17 demokratičnih partizanov – osoppovcev, kar je zelo škodovalo beneškim Slovencem? Vodil naj bi jih prednik znanega slovenskega komunističnega politika, ki se je zgražal nad dejstvom, da so nekateri po vojni slabo opravili svoje delo in hkrati razglašal, da je v rudniških jarkih še dovolj prostora? Se mu bo gospod Šarec pridružil, ko bo začel uresničevati svoje napovedi? Ne misliti, da bosta osamljena. Našemljenci na partizanskih proslavah so njihovi največji propagandisti ali bolje zastraševalci slovenske demokracije Da vsi skupaj mislijo skrajno resno, najbolj nedvoumno kaže njihovo oklepanje totalitarnih simbolov, pod katerimi so bili izvršeni povojni poboji. Ni znano, da bi predsednik vlade kdaj izustil zadržke ob njih.

Večina poslancev glasovala proti apetitom katoliške cerkve

Ob glasovanju o zakonu glede financiranja zasebnih osnovnih šol je nadkoalicijski  poslanec odkrito povedal, da gre za glasovanje proti apetitom katoliške cerkve!!!!!!!! Nihče ni protestiral. Pravna država, ki je temelj demokracije, izginja in postaja nedosegljiv cilj.

Perverzij vladne koalicije, čast izjemam, je toliko, da jih ne moremo vseh našteti. Pa vendar! Ali ni skrajno perverzno obiskati sv. Očeta in takoj nato uresničevati načrt, po katerem moramo katoličani zopet postati drugorazredni državljani. Prav zanimivo bo, ko bodo, in to se bo zgodilo kmalu, muslimani ustanavljali svojo šolo. Takrat se bomo čudili vrstam njihovih zagovornikov! Enako bi se zgodilo, če bi hoteli svojo šolo LGB.

Prehajamo v zaključno fazo legalizacije totalitarizma

Nasprotniki državnega (so)financiranja katoliških šol so trdili, da se borijo proti elitizmu. V slovenskem šolstvu obstaja elitizem. Spomnimo se samo dveh gimnazij, ene v Mariboru, druge v Ljubljani! Govorili so tudi, da katoliške šole niso vsem dostopne. Lahko navedejo primer, da je bil nekdo odklonjen, ker ni bil veren? Spomnimo se samo, kako je država financirala nekdanjo visoko politično šolo in komu je bila dostopna! Trdili so, da ne želijo ogrožati katoliškega šolstva, ampak samo zaščititi javno šolstvo. »Če bi bilo samo za pet minut laž prepovedana, bi bilo komunističnih idej konec!« Kot bi poslušal Mladiča pred pobojem Bošnjakov v Srebrenici! Naši komunisti so bili z njim v isti stranki!

Z glasovanjem o financiranju zasebnih osnovnih šol prehajamo v zaključno fazo legalizacije totalitarizma. Slovenija vse bolj zaostaja za svojimi osamosvojitvenimi cilji. Ne potrebujemo sovražnikov, ker imamo znotraj sebe »Slovence« in »katoličane«. Ni slučaj, da nas v Evropi povezujejo z Romunijo in Albanijo. Koliko tehtamo v mednarodnem prostoru, smo se lahko jasno prepričali ob nedavni evropski kadrovski kombinatoriki. Koliko so nas prehiteli samo Hrvati?!!!