Krščanski forum: Udeležba na referendumu je zelo pomembno dejanje

http://referendumdrugitir.si/

V nedeljo, 13. maja, bomo na ponovljenem referendumu odločali o usodi vladnega projekta drugega tira Divača-Koper. Ne glede na to, da je predvolilna kampanja pred volitvami na nek način zadušila referendumsko diskusijo, velja spomniti, da je tudi udeležba na referendumu zelo pomembno dejanje.

Krščanski forum SDS je svoje stališče o drugem tiru predstavil že v izjavi 18. septembra 2017 in od takrat stališča ni spremenil. Takrat je bilo v izjavi med drugim zapisano: »Če bi Cerarjeva vlada mislila resno s projektom drugega tira, bi že prej lahko poskrbela za reforme slovenskega železniškega omrežja, prav tako bi v primeru drugega tira resno prisluhnila strokovni javnosti ter civilni družbi, ki je ponudila cenejše alternative za izgradnjo železniške povezave med Divačo in Koprom. Tako pa vzbuja občutek, da želi čim več davkoplačevalskega denarja preko drugega tira preusmeriti v zasebne žepe, kar se sicer ne bi zgodilo prvič, vendar je to potrebno preprečiti za vsako ceno.«

Če k temu dodamo še škandal z maketo drugega tira, potem je to le še dodaten dokaz, da je odločitev PROTI povsem pravilna. Krščanski forum SDS zato tudi tokrat vabi vse državljanke in državljane Republike Slovenije k udeležbi na referendumu ter glasovanju PROTI vladnemu zakonu o drugem tiru. Ne glede na to pa Slovenija potrebuje celovito obnovo in razvoj celotnega železniškega omrežja, kar vključuje ne samo izboljšanje kakovosti prevoza v potniškem prometu, pač pa izgradnjo novih magistralnih prog (denimo na relaciji Ljubljana-Celje). Za ta korak pa je najprej potrebno na volitvah izvoliti vlado, ki bo delovala v nasprotju z dosedanjo socialistično prakso vladnih ekip, ki so poslušno izpolnjevala ukaze starih omrežij.

Krščanski forum SDS

Ljubljana, 9. maj 2018